Ferrarin insinööripomo väisti kiusallisen kysymyksen Sebastian Vettelistä

Ferrarin pääinsinööri Jock Clear ei kommentoinut lehdistötilaisuudessa Brasiliassa, miten ratkaiseva Sebastian Vettelin ulosajo Hockenheimin kisassa oli mestaruustaiston kannalta. Vastaukseksi Clearilta tuli latteuksia.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Vielä kesällä Vettel ja Ferrari johtivat mestaruustaistelua. Silloin tiimi ei kyennyt käyttämään mahdollisuuksiaan ja Vettelkin teki useita virheitä. Syksyllä Mercedes ja Lewis Hamilton karkasivat omille teilleen.

Heinäkuun lopulla ajettua Hockenheimin kotikisaansa Vettel dominoi, kunnes liukasteli ulos radalta ja keskeytti jäätyään hiekalle jumiin. ESPN:n toimittaja Nate Sounders otti nämä menetetyt ”varmat” 25 pistettä esille Brasiliassa ja kyseli Clearilta, miten merkittäviä ne olivat mestaruustaiston kannalta.

– Voin vain sanoa, että pisteiden arvo on sama koko kauden aikana. Voisin sanoa, että automme oli siihen aikaan (kesällä) vahvimmillaan, ja Venäjällä sekä Japanissa meillä oli ongelmia, emmekä kyenneet taistelemaan heidän (Mercedeksen) kanssa, Clear vastasi.

Clear antoi ymmärtää, että Ferrarilla on ymmärretty, mikä meni vikaan mainitsematta Vettelin virheitä erikseen.

– Voitte osoittaa tiettyjä alueita, joilla he ovat olleet meitä vahvempia ja alueita, joilla olemme olleet heitä vahvempia. Haluaisimme olla nyt tilanteessa, jossa voisimme kahdessa kisassa voittaa mestaruuden Sebille tai saavuttaa valmistajien mestaruuden. Valitettavasti pisteet ovat pisteitä ja kauden aikana emme joka kisassa saaneet kaikkea menemään putkeen. Positiivinen asia on, että ymmärrämme miksi niin kävi.

Clear muistutti Ferrarin pärjänneen Yhdysvaltojen ja Meksikon osakilpailuissa Mercedestä paremmin.

– Ihmiset ovat meillä riittävän rohkeita sanomaan, että ok, teimme virheen. Ymmärsimme virheiden syyt ja voitimme kisan Austinissa sekä olimme kilpailukykyisiä Meksikossakin.

Jos Vettel olisi voittanut Hockenheimissa, olisi Ferrari vain 20 pistettä Mercedestä perässä valmistajien mestaruustaistossa. Kuljettajien pisteissäkin Vettelillä olisi mestaruuteen vielä mahdollisuuksia. Ero olisi Hamiltonin hyväksi 32 pistettä.


Lue myös:

    Uusimmat