Ferrari teki harvinaisen nopeaa työtä

Ferrari teki formula ykkösten Brasilian GP:ssä poikkeuksellisen nopeaa työtä, kun Sebastian Vettelin varikkopysähdys kesti vain 1,97 sekuntia. F1-sarjassa oli tehty alle kahden sekunnin varikkopysähdys viimeksi reilut kaksi vuotta sitten.

Pääkuvan videolla perataan läpi Brasilian GP:n tapahtumat.

Tuolloin Williams kellotti 1,92 sekunnin varikkopysähdyksen Felipe Massan tullessa varikolle Azerbaidzhanin kisassa kesäkuussa 2016. Virallisissa tilastoissa se on jaetusti kaikkien aikojen nopein F1-varikkopysähdys. Red Bullin Mark Webber pysähtyi 1,92 sekunnissa Yhdysvaltain GP:ssä vuonna 2013.

Ferrarin väitteen mukaan Kimi Räikkönen pysähtyi tosin 1,85 sekunnissa Japanissa vuonna 2015, mutta se ei tallentunut tv-kameroihin. Mercedes puolestaan kellotti samana vuonna Kiinassa 1,83 sekunnin varikkostopin, mutta piti autoa asemissaan pidempään, koska talli ei itsekään uskonut pystyvänsä suoriutumaan niin nopeasti.

Ferrari kauden nopein pysähtyjä

Ferrarin strategiat ja taktiikat ovat saaneet tänä vuonna muuten runsastakin kritiikkiä, mutta varikkopysähdysten nopeuksissa talli on ollut omaa luokkaansa. Ferrari on vastannut tänä vuonna kisan nopeimmasta varikkopysähdyksestä seitsemässä eri GP:ssä. Viidesti nopeinta työtä on tehty Vettelin ja kahdesti Räikkösen kanssa.

Toisena tilastoissa ovat Red Bull ja Williams, jotka ovat kumpikin kellottaneet nopeimman varikkopysähdyksen neljässä GP:ssä tällä kaudella.

Ferrari on nyt napannut varikkopysähdyksissä "kaksoisvoiton" kahdessa kisassa peräjälkeen, kun Vettel ja Räikkönen ovat olleet – tässä järjestyksessä – nopeimmat pysähtyjät sekä Brasiliassa että Meksikossa.

Alapuolen videolla Vettelin tuore 1,97 sekunnin varikkopysähdys.

Lue myös:

    Uusimmat