Fernando Alonso teki hämmästyttävän rehellisiä paljastuksia Ferrari-pestinsä alussa – "Luulin, että olet tätä parempi"

Kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso ajaa ainakin toistaiseksi viimeisen F1-kisansa viikonloppuna Abu Dhabissa. Alonson F1-historia on varsin värikäs. Eteen on tullut ylä- ja alamäkiä. Näitä on todistanut läheltä muun muassa Alonson kisainsinöörinä usean vuoden ajan toiminut Andrea Stella, joka teki paljastuksen Alonson Ferrari-pestin alussa.

​​​​​​​Ylälaidan videolla Brasilian GP:n läpikäynti.

Stella toimi ennen Alonsoa Michael Schumacherin kisainsinöörinä. Vuonna 2010 Stella aloitti yhteistyön Alonson kanssa, kun espanjalaiskuljettaja siirtyi Ferrarille.

– Fernando saattaa vaikuttaa kovalta persoonalta, mutta kyse on enemmän esittämisestä. Se kuuluu vähän siihen, kun hän on kisaamisen keskellä, Stella sanoi BBC:lle.

– Kun hän on insinöörien keskellä, hän on helposti lähestyttävä persoona. Hän on ensimmäinen, joka sanoo, että "miten voin kehittyä?" 

– Kun hän tuli Ferrarille, hän sanoi minulle asioita, joita en pystynyt käsittämään. Hän sanoi muun muassa siitä, ettei hän ole "hyvä kuski vesisateella", tai "hyvä Hockenheimissa." "En ole hyvä siinä ja siinä". Olin, että "mitä?" Luulin, että olet tätä parempi.

– Hän oli hyvin avoin, edelleen McLarenilla Alonson kanssa yhteistyötä tekevä Stella muistelee.

– Se, että on nöyrä ja tunnustaa eron täydellisyyteen, sitä ei ole ehkä helppo ymmärtää ulkoapäin. Se on ollut kuitenkin iso juttu tallin kehityksen kannalta. Vuosien varrella hän on tehnyt kovasti töitä kehittääkseen heikkouksiaan, Stella jatkaa.

Stellan mukaan Alonso on nyt selvästi parempi kuski, mitä hän oli voittaessaan kaksi maailmanmestaruutta Renaultilla tai silloin, kun hän oli lähellä maailmanmestaruuksia McLarenilla ja Ferrarilla.

Viime vuosina Alonso on joutunut taistelemaan takajoukoissa, sillä McLaren ei ole ollut suorituskyvyltään kärkitallien tasolla.

– Valittavasti hän ei pysty nyt osoittamaan täysin sitä, miten hyvä kuski hän on. Mutta minulle riitää se, kun näkee, missä McLaren on valmistajien taulukossa.

Stella viittaa siihen, miten Alonso on kerännyt englantilaistallille hyvin arvokkaita pisteitä vuodesta toiseen. Stellan mukaan Alonson takia McLaren on ollut jopa korkeammalla, missä sen pitäisi olla.

Lue myös:

    Uusimmat