Mainos

Ferguson-mielenosoitukset jatkuvat

Yhdysvalloissa jatkuvat mielenosoitukset poliisin Fergusonissa elokuussa ampuman aseettoman mustan nuorukaisen puolesta.

St. Louisissa ostoskeskus jouduttiin sulkemaan, kun mielenosoittajat vaativat oikeutta mustalle nuorelle miehelle ja kehottivat kiitospäivän jälkeisille ostoksille tulevia ihmisiä ryhtymään boikottiin.
   
Satakunta mielenosoittajaa makasi lattialla neljä ja puoli minuuttia. Tämä symboloi niitä yli neljää tuntia, jotka 18-vuotias Michael Brown makasi kuolleena tiellä sen jälkeen, kun poliisi ampui hänet.  

Poliisi ilmoitti pidättäneensä 15 ihmistä, jotka kieltäytyivät noudattamasta poistumiskäskyä.  

Valamiehistö päätti tällä viikolla, ettei poliisi saa syytettä aseettoman mustan nuoren ampumisesta Fergusonissa elokuussa.  

Mielenosoituksia oli myös muun muassa New Yorkissa ja San Franciscossa.

Kaupallisesti perjantai vaisu

Joulukaupan avajaisina pidetty musta perjantai jäi tavanomaista vaisummaksi Yhdysvalloissa, kertoivat analyytikot.

Kiitospäivän jälkeisenä perjantaina kaupat houkuttelevat kuluttajia suurilla alennuksilla, mutta tänä vuonna kaupoissa ei nähty takavuosien kaltaista ryntäystä.  

Tutkimusyhtiö IHS Global Insightin mukaan ostoksia tehdään yhä enemmän verkossa, koska ihmiset haluavat välttää ruuhkaiset kaupat. Kaupat ovat myös aloittaneet alennusmyyntinsä yhä aikaisemmin, joten kauppa jakaantuu tasaisemmin marraskuun ajalle.  

Samalla ostovoima on heikentynyt. Työllisiä on 10 miljoonaa vähemmän kuin vuosi sitten.

Kotitalouksien inflaatiokorjattu mediaanitulo on noin kahdeksan prosenttia pienempi kuin vuonna 2007. Tulojaan on viime vuosina kasvattanut lähinnä vain suurituloisin viisi prosenttia.  

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.