Mainos

Fennovoiman tuore toimitusjohtaja puolustaa venäläisten suurta roolia voimalahankkeessa

Ydinvoimalaa Pyhäjoelle havittelevassa Fennovoimassa kävi eilen raju puhuri, kun yhtiö uusi koko tärkeimmän johtonsa.

Fennovoiman uudeksi toimitusjohtajaksi siirtyi Toni Hemminki, joka työskenteli aiemmin Rautaruukki-konsernissa. Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtajaksi tuli diplomi-insinööri Elina Engman.

Tuore toimitusjohtaja Hemminki vieraili MTV:n Huomenta Suomessa keskustelemassa takkuillen edenneestä voimalahankkeesta.

Vapaavuori huolestui

Fennovoiman äkilliset johtajavaihdokset ovat herättäneet kummastusta ja huolta. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sanoi eilen, että ministeriön on varmistettava se, etteivät johtajavaihdokset vaikuta oleellisesti meneillään olevaan lupaprosessiin.

Yhtiön täydennyshakemus on työ- ja elinkeinoministeriön käsittelyssä.

– Isoissa ja pitkäjänteisissä hankkeissa pitää aina katsoa seuraavaa vaihetta. Olemme siirtyneet valmisteluvaiheesta toteutusvaiheeseen, ja siinä yhteydessä on molempien yhtiöiden hallituksissa päätetty tehdä muutokset, Hemminki sanoi.

– On tietysti luonnollista, että ollaan huolissaan.  Kyse on merkittävästä muutoksesta, kun toimitusjohtaja vaihtuu. Tällä on tarkoitus vahvistaa hankkeen resursseja.

Rosatom isossa roolissa

Venäläisen Rosatomin rooli on merkittävä voimalahankkeessa 34 prosentin osuudella. Ukrainan sota on saanut monen kyseenalaistamaan sen, onko voimalaa järkevää rakentaa niin suurelta osin venäläisvoimin.

– Mielestäni se on oikea ratkaisu. Sillä on saatu sopimuskokonaisuus sellaiseksi, että tämä on hyvä hanke omistajien kannalta, mutta myös teknisesti. Rosatom on hyvin kokenut kumppani ja laitostoimittaja. 

Hemminki sanoo, että hän ei halua politikoida venäläisten suurella roolilla voimalahankkeessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.