Mainos

Fennovoiman täydennyshakemus hyväksytään ehdollisena

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan työ- ja elinkeinoministeriö on hyväksynyt Fennovoiman täydennyshakemuksen.

Rakentamisluvan saamisen ehdoksi asetetaan vaatimus vähintään 60 prosentin kotimaisesta omistusosuudesta.

– Mikäli eduskunta periaatepäätöksen siunaa, on ehto käytännössä myös tulevia hallituksia poliittisesti sitova, Vapaavuori sanoi tiedotustilaisuudessa. 

Periaatepäätös kuitenkin raukeaa, jos Fennovoima ei toimita laitoksen rakentamislupahakemusta valtioneuvostolle ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Ydinvoimalupia käsitellään valtioneuvostossa torstaina. Vapaavuori arvioi, että lupa-asia käsitellään eduskunnassa syysistuntokauden loppuun mennessä.  

Vapaavuoren mukaan Fennovoiman omistuskysymystä on pohdittu erityisen tarkkaan Ukrainan tilanteen vuoksi. Aika ei ole poliittisesti otollisin.  

- Rakentamislupakäsittelyn yhteydessä arvioidaan, onko yhtiön omistuspohja yhteiskunnan kokonaisedun edellyttämällä tasolla. Kyse on toisaalta kansallisen edun turvaamisesta, jolla varmistetaan maan energiapolitiikan ohjattavuutta ja huoltovarmuutta, toisaalta hankkeen yleisestä legitimiteetistä, Vapaavuori kertoi .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.