Mainos

Fennovoima kansanedustajien suosikki

Ydinvoimakisan uusi tulokas Fennovoima on kansanedustajien suosikki mahdollisen kuudennen ydinvoimalan rakentajaksi. Kauppalehden Talousuutisten kyselyssä Fennovoimalla on tukijoita lähes kaikissa eduskuntaryhmissä, erityisesti Kokoomuksessa.

-Fennovoimalla on kaksi paikkaa Pohjois-Suomessa: Pyhäjoki ja Simo, jotka ovat ehdolla uuden ydinvoimalan paikaksi. Ja se olisi pohjoissuomalaiselle kunnalle lottovoitto, jos tällainen onnenpotku sattuisi tapahtumaan, toteaa kokoomuksen kansanedutaja Tuulikki Ukkola.

Kauppalehden kyselyssä 17 kansanedustajaa myöntäisi luvan uudelle tulokkaalle Fennovoimalle, jos eduskunta antaa vain yhden luvan. Teollisuuden Voimaa tukisi valintatilanteessa 6 ja Fortumia 4 kansanedustajaa.

Fennovoiman uskotaan tuovan lisää kilpailua sähkömarkkinoille. Samalla ydinvoimaan pääsisivät kunnolla kiinni metalliteollisuus, kaupan ala sekä viitisenkymmentä kunnallista energiayhtiötä.

-Uskon, että sähkömarkkinoiden kilpailun kannalta se olisi tervetullut vaihtoehto, sanoo keskustan kansanedustaja Klaus Pentti.

Ydinvoiman kannattajilla on enemmistö tässäkin kyselyssä: 60 edustajaa kannattaa ydinvoimaa, 28 on vastaan ja 14 ei ota vielä kantaa.

Vihreitä arveluttavat ydinjätteet, turvallisuus sekä Olkiluodon ongelmat.

-Olkiluoto-kolmosen osaltahan mikään niistä lupauksista ei ole toteutunut, joita annettiin eduskunnassa keväällä 2002, kommentoi kansanedustaja Anni Sinnemäki,

Myös vasemmistossa on vastustajia, sillä teollisuuden sähkön tarpeen uskotaan vähenevän.

-Kyllä metsäteollisuus, joka käyttää hyvin paljon sähköä, on jo ajanut alas tehtaitaan, sillä on oma merkityksensä. Ja uudet tuotantolaitokset ovat energiatehokkaampia, niissä moottorit ja laitteet ovat vähemmän energiaa kuluttavia, sanoo kansanedustaja Unto Valpas.

Kädenvääntö ydinvoimasta kovenee ensi vuoden alussa, kun kaikki hakijat ovat jättäneet lupahakemuksensa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.