Mainos

Fenno-Skan saadaan käyttöön kuun lopussa

Merikaapeli vioittui joulukuun alussa Rauman syväväylän kohdalla. Kantaverkkoyhtiö Fingrid on varautunut kaapelin katkaisuun ja siirtoon osittain uudelle reitille.

Vioittunut Suomen ja Ruotsin välinen Fenno-Skan -merikaapeli saadaan kantaverkkoyhtiö Fingridin arvion mukaan takaisin käyttöön tämän kuun lopussa. Merikaapeli vioittui joulukuun alussa, ja vika paikallistettiin Rauman syväväylälle kolme päivää sen havaitsemisen jälkeen.

Korjaustyöt ovat käynnistyneet korjausaluksen varustelulla. Laiva saapuu Rauman edustalle kuun puolivälissä, ja työt alkavat heti sen jälkeen, kerrotaan Fingridistä. Tuntemattomasta syystä aiheutunut maasulku laukaisi 550 megawatin siirtotehoisen kaapelin verkosta.

Vikapaikkaa selvitettiin tutkaamalla pian tapahtuman jälkeen, mutta sääolot ovat haitanneet vian tarkempaa selvitystä. Joulukuun lopulla vika-alue päästiin tutkimaan robottikameralla. Mitään ulkoisesti havaittavaa syytä kaapelin vaurioon ei tutkimuksessa löytynyt.

Meren syvyys vauriopaikalla on noin 30 metriä. Fingrid on varautunut kaapelin katkaisuun ja siirtoon osittain uudelle reitille. Siirto tehdään heti, kun tuuliolosuhteet sallivat. Alustavan aikataulun mukaan työt valmistuvat kuun loppuun mennessä, mutta tuuli- ja jääolosuhteet voivat vaikuttaa töiden kestoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.