Mainos

Fennialle uusi vetäjä talon sisältä

Tuleva toimitusjohtaja uskoo Fennian pärjäävän hyvin ilman pankkikumppania.

Vahinkovakuutusyhtiö Fennian hallintoneuvosto valitsi yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi varatoimitusjohtaja Antti Kuljukan (45). Hän aloittaa yhtiön johdossa ensi vuoden alussa.

Fennian nykyinen toimitusjohtaja Hannu Ketola jatkaa vuoden alusta projektitehtävissä vappuaattoon, jolloin hän täyttää 60 vuotta ja jää sopimuksensa mukaisesti eläkkeelle.

Kuljukka on toiminut Fennia-ryhmässä vuodesta 2002. Hän aloitti Henki-Fennian toimitusjohtajana, mutta toimenkuvaa on laajennettu pariin kertaan. Hän on nyt myös vahinkoyhtiön asiakasyhteyksistä vastaavana johtaja.

Tuleva toimitusjohtaja uskoo Fennian pärjäävän hyvin ilman pankkikumppania, vaikka myöntääkin, että henkivakuutusten myynnissä pankkikumppanista voi olla suurta hyötyä ja silmät pidetään avoinna uusille ratkaisuille.

Kuljukka huomauttaa Henki-Fennia pärjänneen hyvin ilman pankkikumppaniakin. Fennia-ryhmän pankkiyhteistyö OP-ryhmän kanssa loppui lyhyeen, kun OP hankki Pohjolan.

- Fennia täyttää ensi vuonna 125 vuotta. Uskon, että seuraavat 125 mennään kevyesti samalla konseptilla, Kuljukka sanoo.

Kuljukan mielestä erityisesti vahinkovakuutusyhtiöt eivät ole onnistuneet finanssikonsernissa tarjoamaan asiakkailleen erityishyötyjä. Tästä tuorein esimerkki on finanssiryhmä Sammon purku.

- He (Sampo) kokeilivat sitä ja päätyivät siihen, että erityisesti vahinkovakuuttaminen on pankista erillistä bisnestä, Kuljukka huomautti.

Fennian hän tähdentää olevan vakuuttamisen erikoisliike. Muista poikkeava malli on kasvattanut markkinaosuutta viime vuodet. Tänä vuonna vahinkovakuutusyhtiö tekee historiaa, kun ensi kertaa osuus vakuutusten maksutulosta menee yli 10 prosentin.

Kuljukka on koulutukseltaan valtiotieteen maisteri ja kaupallisen erityiskoulutuksen saanut eMBA Helsingin kauppakorkeakoulusta. Hän on myös kadettikoulun käynyt laskuvarjomajuri. Kuljukka harrastaa muutoinkin liikuntaa monipuolisesti. Ykkösharrastus on hiihto.

Hallintoneuvoston päätöksellä Fennian asiakasyhteyksistä vastaavan johtajan tehtävät siirtyvät vuoden alussa kauppatieteiden maisteri Kimmo Kilpiselle (50). Hänestä tulee myös varatoimitusjohtaja ja toimitusjohtajan sijainen.

Henki-Fennian toimitusjohtajan paikka ratkaistaan myöhemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.