Mainos

Feldt-Ranta: Yhteisistä pelisäännöistä pidettävä kiinni

Puoluesihteerin tulkinnan mukaan Tuomioja on jo asettunut ehdolle puoleen puheenjohtajaksi.

SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta ei lämpene ajatukselle neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämisestä puolueen puheenjohtajaehdokkaista.

Hän tulkitsee, että kansanedustaja Erkki Tuomioja on asettunut ehdolle puolueen puheenjohtajaksi. Tuomiojan ilmoitukseen sisältyvä ehto jäsenäänestyksen järjestämisestä ei siten vaikuta hänen näkemykseensä.

Feldt-Ranta korostaa, että puoluesihteerinä hänen tehtävänään on huolehtia, että sovittuja pelisääntöjä noudatetaan. Sääntöjä noudatetaan niin kauan, kunnes toisin päätetään. Hänen mukaansa missään päättävissä elimissä ei ole esitetty vaatimusta jäsenäänestyksestä.

Tuomioja sanoi, että jäsenäänestys voidaan järjestää, jos haluja on. Feldt-Ranta vastasi, että haluja ei ole esiintynyt.

Kaikkien ehdokkaiden pitäisi hänen mielestään lähteä siitä, että menetellään, kuten ollaan porukalla päätetty. Kesken kaiken ei hänen mielestään ole hyvä muuttaa pelisääntöjä.

Feldt-Rannan mielestä on ikävää, kun sanotaan, etteivät puolueen prosessit olisi demokraattisia. Hän tiivisti, että puoleen säännöissä ei ole mitään, mikä estäisi demokratian toteutumisen.

Suorastaan tympeitä ovat hänen mielestään väitteet, ettei puolueessa tapahtuisi mitään. Hän korosti, että keskustelu on ollut hyvin avointa: puolueen säännöt ja johto eivät ole esteenä puolueen kehittämiselle.

Feldt-Ranta haluaisi panostaa tulevassa puoluekokouksessa aitoon vaaliin. Siksi puolueen jäsenten olisikin pyrittävä aktiivisesti puoluekokousedustajiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.