Mainos

Feldt-Ranta: Julkisen sektorin huonous Suomessa on myytti

Julkista sektoria moititaan Suomessa usein ihan turhaan, sanoo SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta. Porin SuomiAreenassa puhunut Feldt-Ranta sanoi, että Suomessa käytetään päinvastoin vähemmän rahaa ja tehdään työ tehokkaammin moniin maihin verrattuna. Julkisen sektorin tehottomuutta ja suuruutta paisutellaan hänen mielestään usein liikaa.

– Usein sanotaan, kuten täälläkin yleisökysymyksessä, että Suomen julkinen sektori on liian iso ja tehoton. Se ei pidä paikkaansa, Feldt-Ranta sanoi.

Parhaillaan käynnissä oleva hallituksen kuntauudistus ei myöskään ole Feldt-Rannan mukaan säästötemppu, vaan tavoitteena on saada aikaan hyvä ja tehokas kuntakenttä.

Samassa kunta- ja sote-uudistuksia käsitelleessä paneelissa puhunut sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) ei puolustanut julkisen sektorin erinomaisuutta Feldt-Rannan tapaan. Hän katsoi, että nykyisessä sote-uudistuksessa terveyskeskusten kuntoon saattaminen on tärkein asia.

Sote-uudistuksen onnistumisesta Risikko antoi itselleen arvosanaksi 8, vaikka kansalaiset olivat tuoreessa tutkimuksessa hallitusta kohtaan paljon kriittisempiä. Risikon mukaan joitain asioita olisi voinut tehdä sote-uudistuksessa toisinkin, mutta paljon on tehty myös oikein menneitä asioita, jotka eivät ole olleet julkisuudessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.