Mainos

Feldt-Rannan vierailu Irakiin tyssäsi lento-ongelmiin

SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta on joutunut perumaan vierailunsa Irakiin, jossa hänen piti osallistua Halabjan kaasuiskun muistotilaisuuteen. Matka tyssäsi Wieniin, kun Mesopotamian Air -yhtiön lento Pohjois-Irakin kurdialueelle lykkääntyi useamman kerran.

Kun myös kotiinpaluun aikataulu alkoi näyttää epävarmalta, Feldt-Ranta palasi vime yönä takaisin Suomeen, kovasti harmistuneena vierailun peruuntumisesta.

Feldt-Ranta kertoo olleensa paljon tekemisissä Suomen kurdien kanssa. Irakin presidentti Jalal Talabani on lisäksi sosiaalidemokraatti. Feldt-Ranta olisi osallistunut tapahtumaan presidentin puolison vieraana.

Halabjassa oli määrä muistella kaasuiskua, jonka Irakin armeija teki kurdikylään 20 vuotta sitten. Kuolleiden määrästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta jopa 5000 kurdisiviiliä saattoi kuolla iskussa. Kyseessä oli yksi pahimmista Saddam Husseinin valtakauden ihmisoikeusrikkomuksista.

Feldt-Ranta olisi ollut ainoa suomalainen osanottaja muistotapahtumassa ja sen yhteydessä järjestettävässä kansainvälisessä tapaamisessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.