Mainos

Fed pelastaa AIG:n suurlainalla

Yhdysvaltojen keskuspankki Fed ilmoittaa lainaavansa vakuutusjätti AIG:lle 85 miljardia dollaria. Laina pelastaa yhtiön talousvaikeuksista.

Ennakkotietojen mukaan Fed haluaa vastineeksi 80 prosentin osakeosuuden yhtiöstä. Amerikkalaisviestimien mukaan AIG:n kolmen miljardin arvoinen omaisuus tulee kokonaisuudessaan lainan pantiksi.

Fedin suunnitelmista liikkui huhuja jo aiemmin, mikä nosti Dow Jones- ja Nasdaq -indeksit pahimmasta aallonpohjasta.

Senaatin pankkikomitea ei halua valtion auttavan AIG:tä

Kumpikaan Yhdysvaltojen senaatin pankkikomitean johtajista ei innostu ajatuksesta, että maan hallitus auttaisi vakuutusjätti AIG:tä. Talousvaikeuksista kärsivä AIG on tällä hetkellä Yhdysvaltojen rahoituskriisin keskipisteessä.

Komitean korkea-arvoisin demokraatti, Connecticutin senaattori Christopher Dodd, sanoo suhtautuvansa epäluuloisesti ajatukseen, että valtio tulisi vakuutusfirman avuksi. Hän painottaa, ettei presidentti George W. Bushin hallinnon pidä toimia asiassa keskustelematta ensin hänen ja muiden komitean jäsenten kanssa.

Doddin republikaanikollega, Alabaman senaattori Richard Shelby, puolestaan sanoo suoraan vastustavansa valtion puuttumista asiaan.

- Mitä seuraavaksi pelastettaisiin? Olisiko se Ford Motor, General Motors tai Chrystler, Shelby kyseenalaistaa.

- Kuinka paljon riskejä veronmaksaja on valmis ottamaan? Voin kertoa sen teille: ei enää kovin paljon.

AIG itse julkisti varhain tänään Suomen aikaa ensimmäisen lehdistötiedotteensa sen jälkeen, kun sen osakkeiden arvo oli lähtenyt syöksymään alaspäin. Yhtiö vakuutti, että sen maailmanlaajuinen toiminta jatkuu normaalisti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.