FC Interin tähtipeluri ei haikaile ulkomaille ”Tavoitteena ehjä kausi”

Viime kausi jäi FC Interin tähtipelaaja Mika Ojalalta rikkonaiseksi loukkaantumisten takia. Nyt alkavan kauden tavoitteena on pelata kaikki pelit alusta loppuun.

Keskikenttäpelaaja Ojala palasi viime kaudeksi FC Interiin yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Allsvenskanin Häckenissä ei tullut vastuuta toivotusti ja näin ollen Ojala päätti purkaa sopimuksensa ja palata tuttuun seuraan, jota oli juniorivuosien lisäksi edustanut kaudet 2006-12.

Ojalan paluukausi oli loukkaantumisten täyttämä. Hän kärsi viime vuoden aikana muun muassa polvivammasta, jalkapöydän murtumisesta ja kantapäävammasta. Veikkausliigan 33 ottelusta hän pelasi vain 19:ssa.

Viime kausi jäi ymmärretysti harmittamaan 26-vuotiasta Ojalaa. Vaikka Veikkausliigan alkuun onkin vielä aikaa kuukauden verran, pelaajan katse on jo tiukasti huhtikuun 12. päivän sarja-avauksessa SJK:ta vastaan. Erikoistilanteiden erikoismiehenä tunnettu Ojala palaa halusta näyttää osaamistaan.

- Viime kausi oli niin rikkonainen minulle, että on kyllä hirveästi näytönhaluja ja virtaa pelata joka matsi tällä kaudella alusta loppuun, Ojala kertoo MTV Sportille.

Talvikaudella Ojala on pysynyt terveenä. Hän ehti pelata Interin jokaisessa viidessä Liigacupin ottelussa. Hän kunnostautui kamppailuissa myös maalinteossa iskemällä kolme osumaa.

- Pieniä vaivoja on ollut, mutta onneksi ei mitään isompaa. Aika hyvin pysynyt kunnossa ja pystynyt treenaamaan tämän talven hyvin. Oma kunto tuntuu hyvältä ja sen on huomannut.

- Toivottavasti sama meininki jatkuu ja nyt kun on vielä kuukausi aikaa, uskon henkilökohtaisesti olevani valmis kun kausi alkaa, Ojala painottaa.

Unelma ulkomaista elää

Ojalan edellinen ulkomaan visiitti jäi pikaiseksi. Hän pelasi Häckenin riveissä Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa 21 ottelussa, joista vain kuudessa avauskokoonpanossa.

Ojala myöntää, että unelma ulkomaan kentille palaamisesta elää edelleen. Päällimmäinen tavoite on kuitenkin keskittyä FC Interin otteluihin ja alkavaan veikkausliigakauteen.

- Kaikki on keskitettynä tuohon alkukauteen. Totta kai jos pysyy kunnossa ja pääsee iskuun, niin kaikki on varmasti mahdollista. En ole kuitenkaan sitä miettinyt, Ojala sanoo.

Ennen siirtymistään Ruotsiin Ojala teki loistavaa jälkeä Interissä. Hän voitti Veikkausliigan tehopörssin sekä vuonna 2011 (16+9) että 2012 (12+18) ja sai molempien kausien päätteeksi sarjan Vuoden keskikenttäpelaajan palkinnon.

Ojala on voittanut Interin kanssa kertaalleen Suomen mestaruuden vuonna 2008 ja SM-hopeaa kahdesti vuosina 2011-12. Suomen cupin hän voitti seuran kanssa vuonna 2009.


Lue myös:

    Uusimmat