Mainos

FBI vähättelee terrorismiraportin tietoja

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI vähättelee julkisuuteen tullutta salaista raporttia syyskuun terrori-iskua edeltäneistä tapahtumista. Raportin mukaan virastossa tiedettiin ennen iskuja, ettei FBI kykene vastaamaan Lähi-idästä tulevaan terrorismin uhkaan.

- Raportissa ei käsitelty erityisesti minkään tietyn ryhmän tai minkään tietyn maan muodostamaa uhkaa, FBI:n edustaja sanoi. Hänen mukaansa kyse oli terrorisminvastaisen toiminnan yleisluontoisesta selvityksestä.

Tänään ilmestyneen New York Times -lehden mukaan FBI:n johdolle luovutetussa selvityksessä todettiin, että lähes kaikissa FBI:n tärkeimmissä aluetoimistoissa oli liian vähän henkilökuntaa arvioimaan ja käsittelemään havaittua terrorismin uhkaa. Anomukset lisämäärärahoista kuitenkin torjuttiin Yhdysvaltain oikeusministeriössä.

Oikeusministeri John Ashcroft torjui raportin perusteella tehdyn anomuksen 58 miljoonan dollarin lisämäärärahasta 10. syyskuuta eli päivää ennen New Yorkin ja Washingtonin iskuja. Ashcroft ei itse nähnyt FBI:n sisäistä selvitystä.

- Kyseessä oli budjettiraportti. Se ei ollut seikkaperäinen selvitys siitä, kykenisikö virasto torjumaan terrorismin, FBI:n edustaja vastasi.

Aiemmin kohua on Yhdysvalloissa herättänyt se, ettei FBI:n johto ryhtynyt toimiin, kun sen aluetoimisto Phoenixissa varoitti lentokouluissa opiskelevista Lähi-idästä kotoisin olevista miehistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.