Mainos

FBI: Terroristit pudottivat Pennsylvanian koneen syyskuussa 2001

FBI:n tietojen mukaan terroristit aiheuttivat tahallisesti kaapatun lentokoneen maahansyöksyn Pennsylvaniassa syyskuussa kaksi vuotta sitten. Koneen viimeisistä hetkistä ei saada kuitenkaan koskaan täyttä varmuutta, FBI muistuttaa.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n tutkimuksista ilmenee, että terroristit todennäköisesti aiheuttivat tahallisesti kaapatun United Airlines -yhtiön lentokoneen maahansyöksyn Pennsylvaniassa syyskuussa 2001. Yksi kaappaajista antoi koneen ohjaimissa olleelle Ziad Jarrahille määräyksen tuhota kone sen jälkeen, kun matkustajat yrittivät ottaa koneen hallintaansa.

FBI:n johtaja Robert Mueller sanoo kongressille jättämässään selonteossa, että poliisi tuli tähän johtopäätökseen tutkittuaan tarkoin nauhoitetta ohjaamossa käydyistä keskusteluista. Asiasta kertoi tänään tv-yhtiö CNN.

Lentokone syöksyi maahan Pennsylvaniassa 11. syyskuuta 2001 ja vei kuolemaan 33 matkustajaa, seitsemän miehistön jäsentä ja neljä kaappaajaa. Koneen matkustajia on pitkään pidetty sankareina, jotka uhmasivat terroristeja estääkseen näitä ajamasta konetta päin jotain merkittävää rakennusta.

FBI:n mukaan koskaan ei saada selville, mitä koneessa tarkalleen tapahtui sen viimeisinä hetkinä. Nauhalla on paljon häiriöääniä ja huutoa niin englanniksi kuin arabiaksikin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.