Mainos

"FBI teki toimillaan suomalaissukuisesta nettimiljonääristä sensaation"

Saksalais-suomalainen nettiyrittäjä Kim Dotcom on saaanut runsaasti huomiota osakseen, kun hän julkisti viime sunnuntaina seuraajan tekijänoikeusrikkomusten vuoksi suljetulle Megaupload-sivustolleen.

Dotcom juhli uuden Mega-tiedostonjakopalvelunsa julkistusta kotikartanossaan Uudessa-Seelannissa. Julkistuksen yhteydessä esitettiin räiskyvä show, jossa havainnollistettiin helikoptereineen päivineen Dotcomin kartanoon vuosi sitten tehtyä viranomaisten ratsiaa.

Dotcomin mukaan Mega-palvelu oli jo sunnuntaina kerännyt miljoona rekisteröintiä.

Teknologiasivusto ZDNet toteaa, että Dotcom osaa kyllä manipuloida mediaa, mutta Yhdysvaltain oikeuslaitos ja liittovaltion poliisi FBI nostivat hänet maailmanlaajuiseksi sensaatioksi.

- Uudessa-Seelannissa aloittava pieni nettipalvelu ei olisi saanut paljoakaan huomiota, mutta Kim Dotcom osoitti Mega-palvelun julkistuksella, että hän pystyy hallitsemaan uutisointia, toteaa Jack Schofield artikkelissaan.

Schofield pohtii, että Dotcomin tapauksessa FBI otti tähtäimeensä väärän kohteen. Hänen mielestään Uuden-Seelannin ja yhdysvaltalaisviranomaisten voiman osoitus vuosi sitten tapahtuneessa ratsiassa ainoastaan tahrasi Uuden-Seelannin maineen rauhallisena maana.

- Kim Dotcom on showmies eikä mikään uusi Osama bin Laden. Se, että häntä vastaan tehtiin vastaavanlainen helikopterihyökkäys, osui viranomaisten omaan nilkkaan. Se on ainoastaan antanut aiemmin hiljaisuudessa eläneelle miehelle maailmanlaajuisen näyttämön. Sunnuntainen Mega-julkistus osoitti, että hän osaa hyödyntää sitä, toteaa Schofield.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.