FBI:n luovutettava Lennon-asiakirjat

Liittovaltion tuomari on määrännyt, että FBI:n on luovutettava John Lennoniin liittyvät asiakirjansa Kalifornian yliopiston professorille Jonathan Wienerille. Tuomarin päätös päätti FBI:n ja Wienerin 23 vuotta jatkuneen kiistelyn asiakirjoista. Wiener pyysi asiakirjoja saatavilleen kirjan kirjoittamista varten pian Lennonin murhan jälkeen vuonna 1980.

Kymmenen kiisteltyä asiakirjaa ovat osa arkistoa, jota FBI keräsi Lennonista 1970-luvun alussa, kun tämä osallistui Vietnamin sotaa vastustaviin protesteihin.

Aiemmin julkaistut Lennon-dokumentit paljastavat muun muassa presidentti Richard Nixonin yritykset karkottaa Lennon maasta hänen sodanvastaisten aktiviteettiensa vaientamiseksi. Lennon suunnitteli kiertuetta, jolla houkuttelisi nuoria äänestämään. Nixon sai tästä vihiä ja määräsi Lennonin karkotettavaksi, jotta kiertue jäisi pitämättä.

Wiener arvelee, että nyt julkistettaviksi määrätyt dokumentit sisältävät samantapaista kiusallista muttei haitallista tietoa.

Yhdysvaltain hallituksen asianajajat ovat tarkistamassa oikeuden päätöstä. Hallituksella on 60 päivää aikaa päättää, aikooko se valittaa päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat