Mainos

FBI:n ampuman miehen isä: Poikani ei ollut hullu

FBI:n agentin surmaaman miehen isä ei ymmärrä, miksi hänen poikansa täytyi ampua kesken kuulustelujen.

Abdulbaki Todashevin mukaan hänen poikansa oli takuulla aseistamaton kuulustelujen aikana. Hän ei myöskään usko selityksiä, joiden mukaan hänen poikansa olisi hyökännyt FBI:n agenttien kimppuun. Todashev puhui asiasta CNN:n haastattelussa.

27-vuotias Ibragim Todashev ammuttiin kuoliaaksi FBI:n kuulustelun aikana 22. toukokuuta Floridassa. Häntä oli kuulusteltu tämän mahdollisista yhteyksistä Bostonin pommittajaan Tamerlan Tsarnajeviin sekä selvittämättömään kolmoismurhaan.

FBI:n mukaan Ibragim oli tunnustanut kuulusteluissa osuutensa julmaan kolmoismurhaan. Hänen kerrotaan hyökänneen kesken kuulustelun kohti FBI:n agenttia, jonka vuoksi hänet ammuttiin.

– Poikani oli taatusti aseeton, koska hän ei ole koskaan omistanut asetta, Abdulbaki Todashev kertoi CNN:lle Moskovassa.

– Hän ei olisi voinut hyökätä heitä vastaan tai tapella. Hän ei olisi voinut tehdä mitään, koska jo pelkästään kaksi miestä olisi pystynyt helposti pitämään hänet aisoissa.

"Todashev oli itse ase"

Todashev väittää, että toisin kuin viranomaiset ovat kertoneet, hänen poikaansa kuulustelemassa oli kaikkiaan neljä tai viisi aseistettua agenttia.

– Hän ei ollut mikään uhka heille. Ja vaikka hän olisikin uhkaillut heitä nyrkeillään, niin mikseivät he ampuneet häntä jalkaan, Todashev tiedusteli.

– Poikani ei olisi voinut hyökätä heitä vastaan. Hän ei ole hullu.

Todashev kertoi lisäksi, että hänen poikansa oli käynyt äskettäin jalkaleikkauksessa ja tarvitsi kävelykeppejä liikkuakseen.

– He kiduttivat häntä kahdeksan tuntia. Siellä ei ollut lakimiestä, ei todistajia, ei ketään. Kunnes saamme virallisen tutkimuksen tulokset, voimme vain arvailla mitä siellä tapahtui.

CNN:lle puhunut viranomaislähde väittää kuitenkin surmatun Todashevin olleen "jollain tapaa" aseistautunut.

– Hän oli aseistautunut. Kyseessä ei ehkä ollut varsinainen ase, mutta hänellä oli pitkä esine. Ja hänen taistelukoulutuksensa vuoksi, hän oli ase itsekin, viranomainen totesi.

Surmattu Todashev harrasti taistelulajeja. Hän tunsi Bostonin pommeista epäillyn Tsarnajevin taistelulajipiireistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.