Mainos

FBI lupaa palkkion: Kuka sabotoi New Yorkin lentoliikennettä?

New Yorkin lentokenttiä lähestyvät matkustajakoneet ovat joutuneet viime aikoina useaan otteeseen laservalohäirinnän kohteeksi.

Matkustajakoneiden ohjaamoon maasta käsin suunnattu vihreä laservalo on aiheuttanut jo lukuisia vakavia tilanteita, joissa lentäjä on sokaistunut väliaikaisesti tai jopa saanut silmävamman. Pahimmillaan laser voi polttaa silmän verkkokalvon.

Yhdysvaltain ilmailuviranomaisen FAA:n mukaan lentoliikenteen häirintä lasersäteillä on lisääntynyt New Yorkissa 17 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Tutkintavastuu on annettu nyt FBI:n terrorismin vastaiselle yksikölle syyllisten löytämiseksi.

Tilanteen tekee erityisen huolestuttavaksi se, että laserhäirintä on kohdistunut lentokenttiä lähestyviin matkustajakoneisiin eli juuri laskeutumisen kriittisimpään vaiheeseen.

FBI on vedonnut newyorkilaisiin syyllisten löytämiseksi.

– Tärkein huolenaiheemme on lentoliikenteen turvallisuus. Jos tiedätte jotakin laservalolla osoittelijoista, toivoimme, että otatte välittömästi yhteyttä virkavaltaan, sanoo FBI:n päällikkö George Venizelos.

FBI on luvannut palkkion vihjeistä, jotka johtavat syyllisten löytymiseen. Palkkion suuruutta ei ole kerrottu.

Yhdysvalloissa on tiukka laki koskien lentoliikenteen häirintää laserosoittimilla. Syylliset voidaan tuomita ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Sakkoja voi tulla maksettavaksi enimmillään 11 000 dollaria eli reilu 8000 euroa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.