Mainos

FBI:ltä vahva varoitus: Verkkohyökkäykset uhka USA:n olemassaololle

Korkea-arvoinen FBI:n virkamies varoittaa, että Yhdysvaltain monet tietoverkoissa vaanivat viholliset kykenevät pääsemään käytännöllisesti katsoen mihin tahansa tietokonejärjestelmään. Computerworld -verkkolehti kertoo FBI:n verkko-osaston apulaisjohtajan Steven Chabinskyn todenneen puheessaan aiemmin tällä viikolla, että tilanne aiheuttaa niin suuren riskin, että se saattaa haastaa koko Yhdysvaltojen olemassaolon.

Chabinskyn varoitus oli hyvin painokas ja kiireellinen. Hän antoi myös suosituksia uhkaan vastaamiseen. Yhtenä esimerkkinä oli säännöt, jotka estävät joidenkin järjestelmien toiminnan toisten, helpommin haavoittuvien järjestelmäkokonaisuuksien kanssa.

- Se miten kykenemme vastaamaan tietoverkoissa vaanivaan uhkaan määrittelee sen onko valtiomme parhaat päivät vasta edessämme vai kenties jo takanamme, Chabinsky painotti.

Hän kertoi olevansa vakuuttunut, että jos määrätietoiselle viholliselle annetaan riittävästi aikaa, motivaatiota ja rahoitusta, se kykenee aina läpäisemään hyökkäämänsä järjestelmän.

- Niin terroristit kuin vieraat valtiotkin muuttavat teknologiaa käyttääkseen hyväkseen meidän heikkouksiamme, Chabinsky sanoi.

FBI on palkannut ja kouluttanut erikoisagentteja, jotka osaavat suunnistaa rikolliseen verkkomaailmaan ja puhua sen kieltä.

Chabinsky hoputti valtion organisaatioita arvioimaan asenteitaan olemassaoleviin riskeihin ja varmistamaan että turvajärjestelmät kykenevät vastaamaan tunkeutumisiin. Hän myös totesi, että järjestelmiin tunkeutumisista raportointi on ihmisten velvollisuus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.