Mainos

FBI kumosi tiedot pernaruton levittäjän löytymisestä

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI kiistää tiedot, joiden mukaan se olisi löytänyt henkilön, jota epäillään pernaruttobakteerien levittäjäksi.

Viranomaisten mukaan FBI ei ole pidättämässä tai asettamassa syytteeseen ketään. Monet bioterrorismin asiantuntijat ovat kritisoineet voimakkaasti FBI:n tutkimuksia väittäen, että poliisi on jättänyt huomiotta selviä johtolankoja.

Washington Times -sanomalehti kirjoitti tänään, että FBI epäilee aiemmin hallituksen lukuun työskennellyttä tiedemiestä pernaruttokirjeiden levittäjäksi.

Viisi ihmistä sairastui ja kuoli, kun hengenvaarallista taudinaiheuttajaa levitettiin eri puolille Yhdysvaltoja postin joukossa viime syyskuun terrori-iskujen jälkeen. Lehden mukaan pääepäilty olisi työskennellyt Marylandissa sijaitsevassa armeijan laboratoriossa ja irtisanottu kahdesti valtion virasta. Mies työskentele nykyisin Washingtonin alueella. Miestä on kuulusteltu, mutta kotietsinnässä ei ole löytynyt taudinaiheuttajaa.

Lehti kertoo poliisin päässeen miehen jäljille käytyään läpi tiedemiehet, jotka osaisivat valmistaa bioaseeksi kelpaavaa pernaruttobakteeria. Heitä on Yhdysvalloissa puolensataa.

Pernaruttokirjeitä löydettiin viime syksynä Floridassa, New Yorkissa, Connecticutissa ja Washingtonissa. Tuorein epäily Atlantassa näytti osoittautuvan vääräksi.

Terveysviranomaiset kertoivat lauantaina, että armeijan tukikohtaan Fort McPhersoniin lähetetty paketti ei "99-prosenttisella varmuudella" sisällä taudinaiheuttajaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.