Mainos

FBI kummastelee Rahoitustarkastuksen toimintaa

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ihmettelee Suomen Rahoitustarkastuksen tapaa julkaista terroristiyhteyksistä epäiltyjen nimilista internetissä. MTV:n Uutisten tietojen mukaan FBI:n edustaja on lähestynyt Suomen poliisia kirjeellä. Rahoitustarkastus pahoitteli virhettään tänään.

Terrorismiyhteyksistä epäiltyjen lista pääsi Suomen kautta erehdyksessä internetiin - ainoana maailmassa tässä laajuudessa. Lista poistui netistä kohun vuoksi nopeasti.
- Meillä oli sellainen käsitys, että nämä tiedot, jotka eri kautta meille olivat tulleet olivat jo julkisuudessa. Ne oli nopeasti saatettava meidän rahoitusmarkkinaosapuolien tietoon, jonka vuoksi nopein tapa meistä oli sitten tämä, Rahoitustarkastuksen päälakimies Markku Lounatvuori sanoo.

MTV:n Uutisten saamien tietojen mukaan Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on hämmästellyt ja ihmetellyt Rahoitustarkastuksen toimintaa. FBI:n edustaja on lähettänyt kirjeen Keskusrikospoliisille. Yhteydenotto on epävirallinen, koska se ei tullut FBI:n päämajasta vaan muun poliisiyhteistyön kautta.

Suomen poliisi odottaa, tuleeko Yhdysvalloista virallista selvityspyyntöä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 11.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.