Mainos

FBI kiistää taliban-yhteyden

Itseään Pakistanin etsityimmäksi pyssymieheksi tituleeraava Baitullah Mehsud väittää olevan Yhdysvalloissa tapahtuneen ampuvälikohtauksen takana, mutta viranomaiset kiistävät yhteyden.Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n mukaan mitään todisteita terroristiyhteyksistä ei ole.

Mehsud kertoi toimittajille, että mitä ikinä Amerikassa tapahtuikaan, niin se on meidän miesten tekoja.Hän antoi lausuntonsa puhelimitse ja AFP:n toimittaja oli paikalla kuulemassa sanat. Talibaanijohtajan tiedot ovat ristiriidassa Yhdysvaltain poliisin lausuntojen kanssa. Eivätkä ne myöskään pitäneet yhtä niiden tietojen kanssa, jotka väittävät teon takana olevan yksin toimineen vietnamilaisen miehen.

Baitullah Mehsud, josta on luvattu viiden miljoonan dollarin pidätyspalkkio, otti tiistaina yhteyttä länsimaisen median edustajiin ja uhkasi hyökätä Washingtoniin kostoksi ohjusiskuista, joita Yhdysvallat on tehnyt ääri-islamisteja vastaan Pakistanissa.

Sekä Pakistanin viranomaiset että Yhdysvaltain poliisi pitävät täysin mahdottomana, että Mehsudilla olisi resurssit Washingtoniin hyökkäämiseen.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.