Mainos

FBI julkisti sarjamurhaajan videokuulustelun – uhrit halutaan löytää

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi julkisti lisää materiaalia sarjamurhaajaksi epäillyn Israel Keyesin tapauksesta. 34-vuotias mies vangittiin viime vuonna Alaskassa 18-vuotiaan naisen murhasta epäiltynä. Kuulusteluissa rakennusmiehenäkin työskennellyt Keyes kertoi kahden muun uhrin nimen ja vihjaili muistakin murhista.

Joulukuussa 2012 Keyes tappoi itsensä sellissä ja jätti poliisit ymmälleen.Oikeudenkäynnin oli määrä alkaa maaliskuussa 2013.

FBI on yrittänyt jäljittää uhreja ja julkaisi nyt lisää materiaalia kuulusteluista ja Keyesin liikkeistä. Poliisi uskoo, että murhat on tehty vuosina 1997-2012.

- Keyes vaikutti yhteistyöhaluiselta, mutta mietti aina mitä sanoi, tutkimuksia johtanut erikoisagentti Jolene Goeden kertoo FBI:n nettisivuilla. Agentin mukaan mies nautti kissa ja hiiri –pelistä tutkijoiden kanssa.

FBI julkisti nyt näitä videoita. (Linkki Youtube-videoihin, FBI:n: jonkin verran epäselvät äänitykset on litteroitu)

- Hän ei koskaan sanonut vahingossa mitään, ei hermostunut, eikä lipsauttanut mitään. Hän suunnitteli rikoksensa tarkkaan ja tuollainen vaikutelma jäi kuulusteluistakin, Goeden toteaa.

Yli kymmenen uhria?

Kolmesta uhrista poliisi tietää nimen. FBI:n mukaan Keyes surmasi 18-vuotiaan Samantha Koenigin. Mies nappasi naisen Anchoragessa kahvilasta, jossa nainen työskenteli. Seuraavana päivänä hänet raiskattiin ja surmattiin. Keyes paloitteli ruumiin ja upotti sen järveen.

Tämän jälkeen mies lensi Teksasiin ja kiristi rahaa uhrin omaisilta. Nämä maksoivat, koska uskoivat Samanthan olevan elossa. Poliisi pääsi automaattinostojen jäljille ja otti hänet kiinni Teksasissa.

Bill ja Lorraine Currier surmattiin Vermontin osavaltiossa 2011. Heidät kidnapattiin kotoaan. Keyesin uskotaan ampuneen miehen ennen kuin raiskasi ja kuristi naisen. Ruumiita ei ole löydetty.

FBI yrittää nyt jäljittää uhreja yleisön avulla.

- Uskomme, että muita uhreja on seitsemän tai kahdeksan, Goeden kertoo. – Haluamme löytää heidät.

Tutkijat uskovat, että Keyes tappoi jonkun New Yorkin osavaltiossa huhtikuussa 2009.

- Hän kertoi myös pariskunnasta Washingtonin osavaltiosta ja eräästä muusta uhrista sillä alueella. Mahdollisesti heitä on enemmän.

Mormoni- ja armeijatausta

Poliisin mukaan Keyes tunnusti syyllistyneensä teinitytön raiskaukseen 1996-1998 Oregonissa, mutta FBI ei ole kyennyt jäljittämään naista.

Mormonitaustainen Keyes syntyi Utahissa 1978, mutta perhe muutti luoteiseen Washingtonin osavaltioon. Hän palveli Yhdysvaltain armeijassa 1998-2001 ja oli tuolloin mm. Egyptissä.

Sen jälkeen hän työskenteli rakennusalan yrittäjänä. Kuulusteluissa Keyes kertoi olevansa ateisti.

Dna ja uhrien etsintä

Poliisilla on tietysti Keyesin dna, jota on yritetty yhdistää kadonneiden ihmisten tapauksiin. Kuulusteluissa mies kertoi etsineensä uhreja syrjäisiltä alueilta: puistoista, pienvenesatamista, leirintäalueilta ja hautausmailta.

Hän asui Washingtonin osavaltiossa ja Alaskassa, mutta poliisi on jäljittänyt lukuisia matkoja muualle Yhdysvaltoihin.

FBI:n mukaan Keyes peitti jälkiään huolellisesti. Currierin pariskunnan murhassa hän lensi Alaskasta Chicagoon, vuokrasi auton ja ajoi 1600 Vermontiin. Pariskunta valikoitui uhriksi sattumanvaraisesti.

Keyesillä oli kätköjä ympäri Yhdysvaltoja. Niissä oli aseita ja käteistä rahaa, jotka hän hankki pankkiryöstöistä. Currierien murhissa hän haki tekovälineet kätköstä, joka oli piilotettu kaksi vuotta aiemmin.

- Keyes valitsi suuren osan uhreista sattumanvaraisesti, mutta suunnitteli kaikki tarkkaan. Hän nautti tekemästään, eikä katunut. Hän kertoi, että olisi jatkanut toimintaansa, jollei olisi jäänyt kiinni, Goeden kertoo nettisivuilla.

Erikoisagentin mukaan Keyes ei halunnut istua vankilassa vuosikausia, vaan toivoi pikaista kuolemantuomiota.

FBI julkaisi sivuillaan myös kartan Keyesin niistä liikkeistä, jotka poliisi on kyennyt jäljittämään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.