Mainos

FBI ja Wikipedia tukkanuottasilla logon käytöstä

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI vaatii, että sen logo on poistettava Wikipedian sivuilta. FBI vetoaa asiasta säädettyyn lakiin, jonka mukaan liittovaltion poliisin ulkopuoliset tahot eivät saa käyttää logoa.

FBI on kirjoittanut Wikipediaa hallinnoivalle Wikimedia Foundation -säätiölle, että FBI:stä kertovasta artikkelista on otettava logo pois tai asiasta saattaa olla oikeudellisia seuraamuksia. Asiasta kertoo The New York Times verkkosivuillaan.

Wikipedian mukaan FBI-logon käyttöä rajoittavan lain tarkoitus on estää ihmisiä näyttämästä väärennettyjä virkamerkkejä ja saamalla niistä hyötyä tällä tavalla. Wikipedian mukaan kielto ei koske kuvia ei-kaupallisilla verkkosivuilla. Myös useilla muilla sivustoilla, kuten Encyclopedia Britannican online-sivulla näytetään FBI:n merkki.

Monet muut järjestöt varmasti perääntyisivät FBI:n vaatimuksesta, mutta Wikipedia lähetti vastauksen, jonka mukaan FBI:n lakimiehet ovat tulkinneet lakia väärin. Michael Godwin Wikimedia-säätiöstä toteaa, että säätiö on valmis puolustamaan kantaansa oikeudessa.

FBI:n tiedottaja väittää kuitenkin jyrkästi, että FBI:n logoa ei lain mukaan saa käyttää ellei siihen ole saatu lupaa FBI:n johtajalta.

Electronic Frontier Foundation -järjestön lainopillinen johtaja Cindy Cohn kutsuu pienestä asiasta noussutta hälyä "tyhmäksi". Hänen mukaansa Wikipedialla on oikeus logon näyttämiseen sivuillaan.

- Oikeasti, uskon että FBI:llä täytyy olla tärkeämpiäkin asioita kuin tällaiset kohut, Cohn kritisoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.