FBI etsintäkuuluttanut OneCoin-huijauksen päätekijän – "kryptokuningattaresta" maksetaan 100 000 dollaria

Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI etsintäkuulutti OneCoin-kryptovaluuttahuijauksesta syytetyn Ruja Ignatovan, kertoo CNBC.

Myös "kryptokunigattarena" tunnettu Ignatova kuuluu nyt FBI:n kymmenen etsityimmän rikollisen listalle.

Ignatova on ollut karkuteillä vuodesta 2017 asti.

FBI lupaa 100 000 dollarin palkkion pidättämiseen johtavista tiedoista.

Igantovasta annettiin pidätysmääräys lokakuussa 2017. Helmikuussa 2018 Igantovaa syytettiin myös rahanpesusta, arvopaperirikoksesta ja sähköisin välinein tehdystä petoksesta.

Myös kymmenettuhannet suomalaiset ovat sijoittaneet OneCoiniin. Ylen tietojen mukaan kryptovaluuttaan sijoitettiin vuosina 2014–2016 noin 40 miljoonaa euroa.

Ignatova perusti OneCoinin kumppaninsa kanssa vuonna 2014. Huijarikaksikko markkinoi OneCoinia uudeksi virtuaalivaluutaksi, joka tulisi syrjäyttämään Bitcoinin. Ignatovan väitetään antaneen vääriä lausuntoja ja esityksiä OneCoinista houkutellakseen ihmisiä sijoittamaan OneCoin-paketteihin.

Tutkijoiden mukaan Ignatova ja hänen kumppaninsa mainostivat OneCoinia myös monitasoisella markkinointistrategialla, joka kehotti OneCoin-sijoittajia myymään lisäpaketteja ystäville ja perheelle.

Saattannut muuttaa ulkonäköään

Ignatova on syntyisin Bulgariasta ja hänellä on ruskeat silmät ja tummanruskeat tai mustat hiukset. Tutkijoiden mukaan hän on saattanut muuttaa ulkonäköään.

Vuonna 2017 FBI kertoi lehtitiedotteessaan Igantovan matkustaneen Bulgariasta Kreikkaan. Hän saattaa matkustaa väärennetyllä passilla. FBI epäilee hänen matkustavan Arabiemiraatteihin, Bulgariaan, Saksaan, Kreikkaan tai itäiseen Eurooppaan.

Lue myös:

    Uusimmat