Mainos

FBI: Al-Qaida saattaa iskeä asuintaloihin USA:ssa

Al-Qaida-verkosto saattaa suunnitella iskuja asuintaloihin Yhdysvalloissa, sanoi liittovaltion poliisi FBI sunnuntaiyönä Suomen aikaa.

Osa bin Ladenin johtaman Al-Qaedan epäillään suunnittelevan uusia iskuja.

FBI on saanut tietoja siitä, että al-Qaida-verkoston johtajat ovat keskustelleet asuinhuoneistojen vuokraamisesta Yhdysvalloista ja räjähteiden asettamisesta niihin. FBI:n edustajan Debra Weirmanin mukaan tiedot ovat kuitenkin epätarkkoja ja vahvistamattomia. FBI:lla ei ole myöskään tietoja siitä, missä räjäytettäviksi mahdollisesti suunnitellut rakennukset sijaitsevat.

Lisäksi Yhdysvaltain viranomaiset ovat yhä enemmän huolissaan viime aikoina saaduista havainnoista, joiden mukaan uusien terroristi-iskujen uhka on olemassa. Asiasta ilmoittivat Valkoisen talon viranomaiset aiemmin lauantaina.

Tiedot tulivat sen jälkeen kun The New York Times -lehti oli ilmoittanut verkkosivuillaan, että al-Qaida-verkosto on ehkä suunnittelemassa massiivista iskua amerikkalaisia kohteita vastaan. Lehti perusti tietonsa siihen, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelut olivat siepanneet useita al-Qaida-verkoston viestejä aiheesta.

Al-Qaida-verkostoa ja sen johtajaa Osama bin Ladenia syytetään syyskyyn 11. päivän tuhoisien terroristi-iskujen tekijöiksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.