Mainos

Faust avaa Savonlinnan oopperajuhlat

Faust avaa Savonlinnan oopperajuhlien kuukauden kestävän rupeaman lauantaina. Tähän menessä ooperrajuhlien näytösten lipuista on myyty jo 80 prosenttia.

Charles Gounodin Faust on juhlien omaa tuotantoa viime kesältä ja se jatkaa ohjelmistossa lähes entisellä kokoonpanolla, vain Margaretan esittäjä on vaihtunut. Tänä kesänä vaiherikkaan roolin laulaa Soile Isokosken sijasta Nina Stemme. Oopperan johtaa virolainen kapellimestari Vello Pähn ja sen on ohjannut Vilppu Kiljunen.

Kesän kotimainen kantaesitys Aika ja uni on kiinnostanut yleisöä etukäteen kohtalaisesti ollakseen nykyooppera. Lipuista on myyty runsaat 60 prosenttia. Paavo Rintalan librettoon pohjautuvan teoksen ovat säveltäneet Herman Rechberger, Olli Kortekangas ja Kalevi Aho. Musiikin johtaa Osmo Vänskä ja oopperan keskeisissä rooleissa laulavat Monica Groop, Hannu Niemelä ja Jorma Hynninen. Ylituomarin puheosan esittää näyttelijä Aarno Sulkanen. Ajan ja unen ohjaa Jussi Tapola ja lavastaa Hannu Lindholm. Oopperan kantaesitys on 15. heinäkuuta, minkä jälkeen se esitetään juhlilla neljä kertaa.

Kaikkiaan oopperajuhlien näytösten lipuista on myyty jo noin 80 prosenttia. Olavinlinnan katsomo vetää kerralla yli 2 200 kuulijaa, joten juhlille myydään noin 51 500 lippua. Oopperajuhlien markkinointipäällikkö Helena Kontiainen muistuttaa, että kaikkiin näytöksiin kannattaa vielä yrittää. Jo 22:ta kesää Savonlinnassa esitettävä Mozartin Taikahuilu on kuitenkin jo loppuun myyty.

Konserteista on myyty loppuun oopperajuhlien Vuoden taiteilijan Esa Ruuttusen konsertti 8. heinäkuuta. Savonlinnan oopperajuhlien viimeisenä näytöksenä nähdään 30. heinäkuuta juhlien ulkomaisen vieraan The New Israeli Operan Tel Avivista Savonlinnaan tuoma Richard Straussin Elektra.

Tänä kesänä Savonlinnassa järjestetään jälleen myös Timo Mustakallio -laulukilpailut 9. heinäkuuta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.