Mainos

Fatahin kannatusluvut Hamasin ohi

Fatah-puolueen sotilaallinen siipi, Aksan marttyyrien prikaati, on uhannut tappaa Hamasin johtajia.

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin Fatah-puolue on ohittanut suosiossa vallassa olevan Hamas-puolueen, tänään julkistettu kysely kertoo.

Kyselyn mukaan 32 prosenttia palestiinalaisista äänestäisi Fatahia ja 30,5 prosenttia islamistista Hamasia parlamenttivaaleissa. Kysely suoritettiin ennen viime päivien verisiä yhteenottoja Fatahin ja Hamasin välillä.

Hamasin viimekeväisen valtaannousun jälkeen palestiinalaisalueet ovat kärsineet poliittisista ja taloudellisista kriiseistä. Alueen epävakautta ovat lisänneet taistelut Hamasin ja Fatahin välillä. Taloudellisia ongelmia on lisännyt länsimaiden päätös jäädyttää suorat avustukset palestiinalaishallinnolle Hamasin noustua valtaan.

Kyselyyn haastateltiin 1200:aa ihmistä. Virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä.

Al Aksan marttyyrien prikatit uhkaa Hamas-johtajia

Palestiinalainen Al Aksan marttyyrien prikaatit -järjestö uhkaa tappaa Hamas-järjestön johtajia mukaan lukien maanpaossa elävän poliittisen johtajan Khaled Meshaalin.

Uhkaus merkitsee valtataistelun kiihtymistä entisestään Hamasin ja Fatahin välillä. Al Aksan marttyyrien prikaati on presidentti Mahmud Abbasin Fatah-puolueen sotilaallinen siipi.

Väkivaltaisuudet Gazan kaistalla ja Länsirannalla ovat kiihtyneet parin viime päivän aikana. 12 palestiinalaista on kuollut ja yli sata haavoittunut yhteenotoissa. Uutistoimisto Reutersille lähettämässään lausunnossa Al Aksan marttyyrien prikaatit pitää Khaled Meshalia ja kahta palestiinalaisministeriä syyllisinä kuolemiin.

Hamasin edustaja varoitti Al Aksaa "kaatamasta öljyä tuleen". Hänen mukaansa Hamas ei anna armoa niille, jotka hyökkäävät sen johtajia vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.