Mainos

Farmari keräsi aloituspäivänään 23 000 vierasta

Maaseutunäyttelyssä vieraillut EU:n maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel olisi valmis liittämään eteläisen Suomen EU:n yhteiseen maatalouspolitiikkaan CAP:iin.

Farmari-maatalousnäyttely on käynnistynyt tänään Seinäjoella. Avauspäivä keräsi tapahtumaan arviolta 23 000 vierailijaa.

Maatalousnäyttelyn arvovieraana ollut EU:n maatalouskomissaari Mariann Fischer Boel antoi juhlapuheessaan kritiikkiä suomalaiselle maataloudelle. Hänen mielestään siirtymäkauden tueksi tarkoitettu, artiklan 141 takaama tuki eteläisen Suomen viljelijöille voisi jo loppua.

Komissaarin mukaan hän ole kiistämässä tuen tarvetta sinänsä. Hän on kuitenkin jo valmis liittämään eteläisen Suomen EU:n yhteiseen maatalouspolitiikkaan CAP:iin. Sen sijaan pohjoisen Suomen maataloustuesta ei ollut Fischer Boelin mukaan tarvetta puhua. Tukea on Suomen liittymissopimuksessa kuvattu pitkäaikaiseksi.

Fischer Boel myös muistuttaa, että meneillään olevassa muutoksessa maanviljelijöiden on keskityttävä yhä enemmän laadun eikä määrien tuottamiseen. Kuluttajan ja markkinoiden liikkeet ovat entistä tärkeämpiä.

- Lähtökohtana on laatu. Joillakin aloilla eurooppalaiset viljelijät voivat kilpailla massatuotannolla, mutta toisilla eivät. Tämä on tosiasia, huomauttaa komissaari.

Fischer Boelin mukaan viljelijöiden onkin hyödynnettävä omia vahvuuksiaan. Huippulaatuisista tuotteista, niiden mausta, tuoksusta ja terveellisyydestä myös kuluttajat haluavat maksaa enemmän.

Farmari-maatalousnäyttely jatkuu Seinäjoella koko tulevan viikonlopun. Kaikkiaan tapahtumaan odotetaan noin 100 000:ta kävijää.

(MTV-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.