Farma Ruokamessut viikonloppuna Turussa

Seitsemännet Farma Ruokamessut avataan Turun Messukeskuksessa perjantaina, 4. huhtikuuta. Messuilla on lähes kolmesataa näytteilleasettajaa. Farma Messut on avoinna perjantaista sunnuntaihin huhtikuun 4.-6. päivinä 2003 päivittäin klo 10 - 18. Farma Ruokamessujen teemat ovat Ruuan laatuketju, Funktionaaliset elintarvikkeet, Pääsiäisen perinteet ja herkut sekä Kevään ja kesän juhlat.

Tietoiskut

Jyrki Sukula

A-hallin Farma -keittiössä kuullaan tietoiskuja mm. funktionaalisista elintarvikkeista, kalan ja lampaan valmistamisesta ruuaksi sekä kevään ja kesän juhlista. Turun Yliopiston ravitsemusasiantuntijoiden tietoiskut ovat perjantaina Terveys ja toimipaikkaruokailu, lauantaina Ikäihmisten ravinto ja lääkkeet sekä sunnuntaina Lasten allergiat ja Nuorten painonhallinta.

Pastori Mitro Repo kertoo sunnuntaina ortodoksisesta pääsiäisperinteestä, Turun Arkkihiippakunnan pääsihteeri Kaarlo Kalliala luterilaisesta.

Messukeskuksen auditoriossa pyörii kahdesti päivässä kokkikisa, vetäjänä Jyrki Sukula, kokkeina Harri Syrjänen, Aki Wahlman ja Antti Vahtera, esiintyjinä tunnettuja julkisuuden henkilöitä ja ruoka-alan vaikuttajia.

Herkkuja, uutuuksia, erikoisuuksia

Suurimmista elintarvikealan yrityksistä mukana ruokamessuilla ovat mm. RavintoRaisio, Felix Abba ja Valio. Ruokaosastoilla A-hallissa ovat mukana lisäksi mm. Lohikunta, Skärgårdsmak, Hunajayhtymä, Myllyn Paras ja Bioferme. Erikoisherkkuja tarjoavat mm. Sysmän luomuherkut, Maalahden limppu, tuore Maakuntien Parhaat yrittäjä, Kolatun vuohijuustola ja Birkkalan tila, jonka erikoisuutena ovat spelttituotteet.

Teemana ruoan laatuketju

Laaturuuan Herkkupöydästä messuvieraat voivat herkkupassilla nauttia hyvää ruokaa edulliseen 7 euron hintaan, lasten herkkupassi on 4 euroa. Ruokapöydän menu on alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Ruokamessujen Laatuosastolla A-hallissa ovat elintarviketeollisuuden ja alkutuotannon laatutyöstä kertomassa mm. Elintarvikevirasto EVI, Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos EELA, MTK, ProAgria Farma, Maa- ja metsätalousministeriö sekä Maatalouden tutkimuskeskus, MTT sekä elintarviketalouden kehittämisyhtiö Agropolis.

Avangardenosastolle on rakennettu Kesäkeittiön suunnittelukilpailun parhaat keittiöt, joista yleisö äänestää suosikkinsa. Asiantuntijaraati valitsee parhaan kesäkeittiön sunnuntaina. Raadissa ovat mm. Ristomatti Ratia ja Aki Wahlman.

Viihdy&Virkisty -messuilla C-hallissa ovat teemoina historialliset tiet eilen ja tänään, maaseutumatkailu ja kulttuuri. Esittelyssä on Suuri postitie, Hämeen härkätie, Kuninkaantie ja Saariston rengastie. Esiintymislavalla nähdään teatteria, tanssia ja laulua, mm Teinikarusellilaulukilpailu. ProAgria Farma Maaseutukeskus on järjestänyt ruokamessuja vuodesta 1990. Viihdy&Virkisty -tapahtuma on nyt toista kertaa ruokamessujen yhteydessä.

Perjantaina klo 13 - 17 messuilla on mahdollisuus osallistua kansainväliseen Elintarvikkeiden vientiseminaariin Hyvällä maulla maailmalle, jonka Farma järjestää yhteistyössä TE -keskuksen kanssa. Luennoitsijana seminaarissa on italialainen elintarvikealan asiantuntija, tohtori Marco Baccanti. Hän toimii Centuria Tiede ja Teknologia Puiston toimitusjohtajana. Hän on myös tiedepuistojen kansainvälisen liiton (IASP) puheenjohtaja.

Pääsyliput ja niiden hinnat

Pääsyliput 10 euroa, ryhmät (väh.15 hlöä) 6 euroa, eläkeläiset ja opiskelijat 6 euroa, lapset (7-15 v) 3 euroa, perhelippu 23 euroa. Messuvieras voi hakea infosta rannekkeen, jolla pääsee sisään vaikkapa kaikkina messupäivinä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja