Mainos

FAO: Nälänhätä uhkaa eteläistä Afrikkaa

Vakava ruokapula vaivaa eteläistä Afrikkaa. YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön FAO:n mukaan yli neljä miljoonaa ihmistä kärsii siellä huomattavasta ruoanpuutteesta, mikä johtuu niukoista sateista ja viljelyyn käytettävän maa-alan vähenemisestä.

Etelä-Afrikan tärkein elintarvike on maissi. Sen kokonaistuotanto väheni viime vuonna neljänneksellä vuoden 2000 tasosta ja on selvästi viimeisen viiden vuoden keskiarvoa alemmalla tasolla. Erittäin vähäisten maissivarantojen takia nälkä on jo koetellut Malawia, Sambiaa ja Zimbabwea. Näissä maissa yli kaksi miljoonaa ihmistä tarvitsisi kiireesti ruoka-apua, FAO:sta kerrotaan.

Lisäksi ruokaa tarvittaisiin välittömästi myös Angolaan ja Mosambikiin. Angolassa ruoanpuutteesta kärsii 1,3 miljoonaa sisällissodan takia paennutta ihmistä. Mosambikissa noin 200 000 ihmisen nälän aiheuttajana ovat pudonneet satomäärät.

Nigerian presidentti Olusegun Obasanjo vaati eilen teollisuusmaiden johtajilta lupauksia nälän vähentämiseksi ympäri maailman, kun he tapaavat kansainvälisessä kehityskonferenssissa Meksikossa maaliskuussa.

-Koko maailman johtajat ovat paikalla Monterreyssa Meksikossa ja saamme nähdä, onko heillä poliittista tahtoa nälän vastaiseen taisteluun, Obasanjo totesi kansainvälisen maatalouskehitysrahaston (IFAD) kokouksessa.

Maaliskuiseen kehityskonferenssiin osallistuu eri maiden hallitusten lisäksi edustajia muun muassa Kansainvälisestä valuuttarahastosta, Maailmanpankista, kansalaisjärjestöistä ja liike-elämästä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.