Mainos

Falun Gongin jäsenille pitkiä tuomioita Kiinassa

Kiinalaisissa tuomioistuimissa on jaettu pitkiä vankeusrangaistuksia Falun Gong -liikkeen kannattajille. Tuomittuja oli 45, ja pisin tuomio oli 13 vuotta vankeutta. Tuomioiden perusteena oli mielenosoitusten järjestäminen, iskulauseiden maalaaminen ja lentolehtisten valmistus, kertovat kiinalaiset tiedotusvälineet.

Kiinan hallitus kielsi liikkeen 1999 ja julisti sen "pahan lahkoksi". Kiinan hallitus sanoo liikkeen pyrkivän hallituksen kukistamiseen. Liike itse sanoo olevansa epäpoliittinen. Falun Gongin antamien tietojen mukaan yli 50 000 liikkeen tukijaa on lähetetty vankiloihin, työleireille ja mielisairaaloihin.

Buddhalaisiin ja taolaisiin oppeihin löyhästi perustuva liike tähdentää hengitystekniikkojen ja mietiskelyn merkitystä. Liikkeen perusti Yhdysvalloissa asuva Li Hongzhi 1990-luvun alussa. Ihmisoikeusjärjestöjen tietojen mukaan yli sata Falun Gongin kannattajaa on kuollut ollessaan pidätettynä tai vankeudessa. Arviot liikkeen kannattajien määrästä Kiinassa vaihtelevat muutamasta miljoonasta useisiin kymmeniin miljooniin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.