Mainos

Falun Gongin jäsenet osoittivat mieltä Hongkongissa

Sadat eri puolilta maailmaa saapuneet Falun Gong -uskonlahkon jäsenet osoittivat tänään Hongkongissa mieltään Kiinan toimille lahkoa vastaan.

Falun Gong-lahko

Noin 900 lahkon jäsentä kokoontui tänään ensin puistoon meditoimaan, minkä jälkeen he marssivat rauhanomaisesti Kiinan Hongkongin-edustajan virastolle. Marssijat kantoivat kylttejä, joissa luki "Lopettakaa Falun Gongin vaino".

Kiina kielsi lahkon toiminnan vuonna 1999 kutsuen sitä "pahan lahkoksi". Falun Gong ei kuitenkaan ole kielletty Hongkongissa, missä se tänä viikonloppuna järjestää maailmankokouksensa. Hongkongilaiset maahanmuuttoviranomaiset ovat estäneet 12 lahkon jäseneltä pääsyn kokoukseen, kertoi hongkongilainen ihmisoikeusryhmä lauantaina. Käännytetyt olivat tulossa Japanista, Australiasta ja Yhdysvalloista. Käännytyksen syy ei ole tiedossa.

Falun Gong on taolaisiin ja buddhalaisiin oppeihin löyhästi perustuva uskonlahko. Lahkon mukaan kiinalaiset viranomaiset ovat pidättäneet lahkon kieltämisen jälkeen 50 000 Falun Gongin tukijaa. Lahko syyttää kiinalaisviranomaisia myös jäsentensä kidutuksista ja murhista.

Kiinalaismieliset lehdet ovat arvostelleet sitä, että Hongkongin hallitus suostui kokouksen järjestämiseen. Kokouksen uskotaankin nostavan jälleen Hongkongin erityisaseman puheenaiheeksi.

-Minusta on erittäin rohkea teko Hongkongin hallitukselta sallia tämäntyyppinen tapahtuma, kertoi New Yorkista kokoukseen saapunut osanottaja tänään. Ihmisoikeusryhmän mukaan lahkon jäsenten käännyttäminen kertoo, että Hongkongin hallitus kokee tulevansa painostetuksi Kiinan taholta.
(ST-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.