Mainos

Falck ja Securitas Suoran saartoon

Ammattiliitto Suora asettaa Falckin ja Securitaksen konsernit yrityssaartoon torstaista lähtien. Saarrolla tuetaan meneillään olevaa rahankuljetus- ja laskenta-alan lakkoa. STTK:laisen Suoran hallitus päätti asiasta pitkän keskustelun jälkeen tänään. Saartoon osallistuvat Suoran jäsenet pankeissa ja muissa rahalaitoksissa sekä Alkossa, Kelassa, Veikkauksessa, Raha-automaattiyhdistyksessä ja vakuutusyhtiö Ifissä. Liiton mukaan saarto katkaisee kaikenlaisen asioinnin yritysten ja niiden tytäryhtiöiden kanssa. Saarron kohteina ovat arvokäsittelyn lisäksi myös konsernien vartiointia ja turvallisuustekniikkaa hoitavat yritykset.

Suoralla on meneillään jo toinen määräaikainen lakko Securitas Arvokuljetuksen ja Falck Cash Servicen Vantaan ja Kouvolan toimipisteissä. Lakossa ovat näiden toimipisteiden vajaat 160 Suoran jäsentä. Nyt meneillään oleva lakko jatkuu ensi maanantaiaamuun.

Suoran mukaan saarto jatkuu toistaiseksi, tarvittaessa myös lakon päättymisen jälkeen. Kiistassa on kyse sopimus- ja neuvotteluoikeuksista. Suora perää pääsyä neuvottelemaan ja sopimaan rahankäsittelyalan työehtosopimuksesta. Sopimus on nyt SAK:laisten Postiliiton ja Palvelualojen ammattiliiton sekä STTK:laisen Postin toimihenkilöliiton ja työnantajaliitto Allianssin nimissä, ja ne ovat kieltäytyneet ottamasta Suoraa sopimuskumppaniksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.