Mainos

Fadimen isä valittaa tuomiostaan hovioikeuteen

Tyttärensä Fadimen murhasta tuomittu Rahmi Sahindal valittaa tuomiosta hovioikeuteen, kertoi Dagens Nyheter -lehden verkkoversio tänään.

Uppsalan käräjäoikeudessa Sahindal tunnusti surmanneensa tyttärensä ja hänelle langetettiin huhtikuun alussa elinkautinen vankeusrangaistus. Dagens Nyheterin mukaan Sahindal peruu nyt aiemman tunnustuksensa ja sanoo, ettei hän ole tehnyt rikosta.

Sahindalin asianajaja Johan Åkermark jätti valituksen tuomiosta eilen juuri ennen määräajan umpeutumista. Puolustus ei esitä uusia todisteita, vaan se pyytää hovioikeutta tutustumaan oikeuslääkärin sekä murhamiehen nähneen naapurin lausuntoihin.

Rahmi Sahindal tunnusti ampuneensa tyttärensä ensimmäisissä poliisikuulusteluissa kaksi päivää tapahtuneen jälkeen. Puolustus sanoo nyt, että tunnustus oli väärä ja vaatii Sahindalin vapauttamista heti. Sahindal on vangittuna Kronobergin vankilassa Tukholmassa. Ruotsin lain mukaan hovioikeuden on aloitettava valituksen käsittely viiden viikon kuluessa.

Kurdisyntyisen Fadime Sahindalin murha tammikuussa herätti Ruotsissa vilkkaan keskustelun maahanmuuttajanaisten asemasta. Fadime oli suututtanut sukulaismiehensä seurustelemalla ruotsalaisen miehen kanssa ja puhumalla vielä sen jälkeen kohtalostaan avoimesti julkisuudessa. Fadimen isä ja veli olivat useaan kertaan uhanneet tappaa hänet perheen kunnian säilyttämiseksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.