Mainos

Faces kokoaa kulttuurin monet kasvot Bilnäsiin

Kulttuuriyhdistys Etnokultin toisen kerran järjestämä Faces-festivaali siirtyy tänä vuonna Raaseporin raunioilta Billnäsin ruukkiin. Näin sadekaan ei voi pilata kulttuurien vapaata ja välitöntä kohtaamista, järjestäjät korostavat.

Juhlakansan joukossa tapaavat toisensa vanhat ja uudet läntisen Uudenmaan asukkaat. Tavoitteena on mahdollisimman spontaani tapahtuma, johon osallistuu myös 35 artistia ja yhtyettä eri puolilta maailmaa.

Tapahtuman vetonaulaksi tarkoitetun Tex-Mex-tähden Flaco Jimenezin poisjäämistä moni miehen ihailija murehtii. Meno ei silti pääse loppumaan, sillä suomalaistunut countrymies Dallas Wayne ja uuden nousun kokenut Oiling Boiling Rhythm n Blues Band takaavat osaltaan tahdin vanhassa ruukissa.

Festivaalilla kuullaan ja nähdään myös floridalaista Blues Mama Brown Sugar Dixonia. Viimevuotiseen tyyliin tapahtumaan osallistuu useita uusia ja vanhempia etnisiä ryhmiä, joiden musiikki, tanssi ja muu taide värittävät kesän viimeisiin kuuluvia suuria bileitä.

Kolmena yönä ja kahtena yönä Billnäsissä kuullaan mm. afrikkalaisia rumpuja, mustalaisviuluja, kurdilaisia tembureja, säkkipilliä, kreikkalaista bouzoukia, karibialaista teräspannua ja monta muuta soitinta. Lavalle nousee muiden muassa tulennielijöistään tunnettu Pleromah.

Suomenruotsalaista kansanmusiikkia esittelee Gjallarhorn. Mukana on myös maailmanmusiikkiin erikoistunut Piirpauke. Festivaalin yhteydessä järjestettävän symposiumin aihe on Uhkaako EU kansallisia kulttuureita? Tähän tilaisuuteen odotetaan monia päättäjiä ja kulttuurin edustajia. Symposiumin vetäjänä toimii Marko Ahtisaari.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.