Mainos

Facebookissa varoitetaan koirien myrkyttäjistä - poliisi ei ole kuullutkaan

Poliisille ei ole tullut virallista ilmoitusta epäillystä koirien myrkyttäjästä Pohjois-Espoossa.

Facebookissa on viime päivinä levinnyt viesti, jonka mukaan Espoon ja Vantaan alueella liikkuisi myrkkysyöttejä ulos jättävä henkilö.

– Niissä on kuulema niin tehokas myrkky eli jos koira on sen nielaissut, niin edessä on varma kuolema. Kalajärven alueella on jo kuollut 5 koiraa, viestissä kerrotaan.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Nina Pelkosen mukaan poliisi ei ole tämän vuoden puolella saanut yhtään rikosilmoitusta myrkkysyöteistä.

– Mehän emme voi ottaa kantaa asian todenperäisyyteen, jos joku Facebookissa väittää jotain. Mutta vuorenvarmasti olisimme kuulleet, jos viisi koiraa olisi yhdellä alueella kuollut myrkkysyötteihin.

Pelkonen sanoo, että viime vuoden syksynä myrkkysyöttiepäilyjä oli muutama.

– Niitä on vaikea tutkia. Jos taloyhtiössä tai lähipiirissä ei ole koiranvihaajia, niin tekijää on usein hankala tai jopa mahdoton löytää.

Espoon myrkkysyötit ovat vai yksi sosiaalisessa mediassa leviävistä viesteistä. Pelkonen muistuttaa, että hallitsemattoman somevyöryn lähtiessä eteenpäin, sitä on usein mahdoton pysäyttää.

– Toki poliisi pyrkii jälkeenpäin kommentoimaan, jos jokin tieto ei pidä tai ei voi pitää paikkaansa.

Poliisi varoittaa myös jakamasta kaikki päivityksiä kritiikittömästi.

– Superpitkät vuodatukset Facebookissa tai muualla somessa, varsinkin ne jotka eivät koske itseään, ovat hyvin kyseenalaisia jaettavia, olivatpa ne totta tai eivät. Aikuisten ihmisten tulisi todella harkita mitä lähtevät eteenpäin postaamaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja