Mainos

Facebookissa puretaan vaalipettymystä - Miten haetaan poliittista turvapaikkaa?

Yllätysvaalitulosta seurattiin ja kommentoitiin tiiviiseen tahtiin eilen illalla myös sosiaalisen median palveluissa. Vaikutti siltä, että tv-seurannan lisäksi monella oli sohvalla läppäri sylissään kommentointia varten. Ennakkoäänten julkistamisen jälkeen esimerkiksi Facebookiin syntyi useita uusia vaalitulokseen kantaaottavia sivustoja.

Esimerkiksi Suomesta vaalituloksen vuoksi muuttoa suunnitteleville suunnatulle Fenno-Ugrian Refugee Centre of London -sivustolle on kirjatunut jo yli 9 000 Facebook-käyttäjää. Sivusto kuvailee tehtäväänsä seuraavasti:

Lontoon Suomalais-Ugrilainen pelastuskeskus on kohtaamispaikka kaikille niille suomalaisille jotka pakenevat rakkaasta kotimaastamme Suomesta keskellä nk. perussuomalaisten vaalivoittoa. Tarjoamme mielenrauhaa, uusia työ- ja asumisvaihtoehtoja kaikille suomalaisille - ikää, rotua, sukupuolta ja mielipiteitä huomioimatta.

Sivustolle on aamun aikana linkitetty ilmeisen leikkimielellä muun muassa muuttovinkkejä. Yksi keskustelija pohtii puolestaan, miten hän voisi hakea muualta poliittista turvapaikkaa.

Timo Soinin voittoslogania "Iso Jytky Tuli" käyttävää sivustoa on suositellut vajaat 500 Facebook-käyttäjää. Ryhmän kuvassa on iso ulostekasa ja muutamissa kommenteissa kaipaillaan muun muassa isoa kakkapussia.

Vaalipettymys-sivustoa puolestaan fanittaa tällä hetkellä reilut 18 000 käyttäjää. Sivuston keskustelu on aktiivista:

- Hienoa, että purimme pettymystämme yhdessä ja voimme nyt kaikki jo paremmin. Kiitos kaikille hyville keskustelijoille.

Suurin yksittäinen vaalitulosta boikotoiva sivusto näyttää Facebookissa olevan Ei perussuomalaiselle suomelle, jota oli aamuun mennessä fanittanut reilut 40 000 käyttäjää.

Sivusto on myös hyvin aktiivinen, ja sinne tupsahtelee uusia kommentteja jatkuvasti.

- Suomi pois EU:sta, markka takasin ja siirrytään takasin 50-luvulle = Suomesta seuraava Pohjois-Korea. Joo ei kiitos!!

Myös vasta-argumentteja löytyy persujen kannattajilta.

Perussuomalaisten menestystä hehkuttavia sivustoja ei tunnu toistaiseksi löytyvän juurikaan Facebookista. Hakusanoilla "perussuomalaiset", "persut" tai "jytky" ei esimerkiksi tällaisia löytynyt.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.