Mainos

Facebookissa kuohuu – vanhempien lapsilleen pyytämät ylimääräiset lomat jakavat mielipiteitä

MTV3:n verkkouutisten eilinen juttu koululaisten ylimääräisistä lomapyynnöistä on herättänyt uutisten Facebook-sivuilla vilkasta keskustelua.

Jutussa kerrottiin, että moni perhe pitää lomia koulujen varsinaisten lomien ulkopuolella. Taustalla on muun muassa se, että koulujen loma-aikoina matkustaminen on yleensä selvästi kalliimpaa kuin muulloin.

Nettikeskustelijoista toiset ovat sitä mieltä, että vanhemmat tekevät virheen ottaessaan lapsensa jatkuvasti ylimääräisten lomien takia pois koulusta.

– Siinä vanhemmat tekevät suuren virheen. Lapsi jää vaille tärkeätä opetusta koulussaan ja vanhemmat siitä viis veisaavat. Lapset kärsivät ja vanhemmat motkottavat.Minä en ikinä riistäisi lapseltani oppia omien intressieni takia, Kristina kirjoittaa.

– Joka vuosi samat perheet lomailee ennen tai jälkeen lomaviikon, koska reissun saa halvemmalla lomaviikkojen ulkopuolella. En todellakaan hyväksy, ajattelee puolestaan Vappu.

Lomilta erilaista oppia kuin koulusta

Jotkut ajattelevat, että lomilla voi oppia erilaisia asioita kuin koulussa.

– En pidä pahana asiana. Viikossa ulkomailla voi oppia paljon enemmän kuin viikossa koulunpenkillä. Tietysti joku kohtuus tässäkin pitää olla, kirjoittaa Mia.

– Juuri näin mekin teemme joka vuosi ja aiomme tehdä jatkossakin. En myöskään pidä itse syntinä, jos oppilaani lomailevat, ajattelee Anne-Maarit.

Lomien yhteensovittaminen hankalaa

Eräiden keskustelijoiden mielestä vanhempien ja lasten lomien yhteensovittaminen on mahdotonta. Jos matkaan lähtee isompi seurue, voivat esimerkiksi lasten syyslomat ajoittua eri viikoille.

– Totta hitossa saa lomailla. Ei vanhemmat saa lomaa aina koulun loma-aikaan. Perheen yhteinen loma on tärkeämpi usein kun se, että joku yksittäinen viikko jää koulusta pois, kirjoittaa Anna.

– Riippuu vähän tilanteesta. Esimerkiksi syysloman aikaan ei kaikkien ole mahdollista yhtä aikaa olla poissa töistäkään, kirjoittaa Ulla.

Useampikin kommentoija on sitä mieltä, että vanhemmat ajattelevat ensisijaisesti omaa etuansa pitämällä lomia koulujen virallisten loma-aikojen ulkopuolella.

– Ihan sama mitä muut tekevät, mutta minä teen niin kuin parhaaksi näen oman lapseni oppimisen suhteen. En ainakaan vaaranna hänen oppimistaan sen takia, että haluan parin viikon lomalle. Toisekseen en itsekään halua mihinkään Kreikkaan lomaileen, kirjoittaa Kristina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.