Mainos

Facebookissa innostetaan puristelemaan tissejä

Facebookissa on eilisestä lähtien innostettu ihmisiä tissienpuristelutalkoisiin. Kyseessä ei ole kuitenkaan kehotus tarttua tuosta vaan lähimpiin rintoihin, vaan tempaus jonka tarkoitus on lisätä tietoisuutta rintasyövästä.

Facebookissa leviävä tissienpuristeluhaaste rohkaisee kaikkia "tissillisiä" tunnustelemaan omat rintansa kyhmyjen tai kovien pattien varalta. Kun tissit on tutkittu, kampanja kehottaa osallistujia päivittämään FB-statukseen tekstin: Tänään puristelin tissejäni.

Haasteeseen saa osallistua myös tutkimalla jonkun lähiomaisensa, kuten tyttöystävän tai vaimon tissit, kunhan saa ensin kyseiseltä henkilöltä luvan tissitutkimukseen.

Tempaus on käynnissä tämän kuun loppuun asti, joka on virallinen rintasyöpäkuukausi. Haaste ei ole kuitenkaan osa Roosa nauha -säätiön toimintaa, vaan yksityishenkilön organisoima tapahtuma.

Haasteen liikkeelle polkaissut Anitta Kiviranta kertoo saaneensa idean tempaukseen toisesta, naisten salaisuutena Facebookissa pyörineestä rintasyöpätempauksesta, jonka yhteys rintasyöpään on jäänyt kuitenkin monelle epäselväksi.

- Mietin, mikä olisi parempi tapa levittää tietoisuutta rintasyövästä ja idea tällaisesta tempauksesta syntyi. Sitten vain menin nettiin ja polkaisin tapahtuman käyntiin arvaamatta, kuinka suuren suosion se voisi saavuttaa.

Tapahtuma on kerännyt yhdessä päivässä yli 10 000 osallistujaa ja määrä kasvaa koko ajan kovaa vauhtia.

- Olen tästä innostuksesta kyllä aika häkeltynyt. Alun perin odotin lähinnä muutaman kaverini ottavan osaa haasteeseen. Mutta kyllä tämä tietysti kertoo siitä, että asia on tärkeä ja koskettaa ihmisiä. Meemi elää nyt netissä omaa elämäänsä, Anitta toteaa.

Ilmoittaudu mukaan tempaukseen täällä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.