Facebookin Zuckerberg ja huppari: "Onpa lapsellista"

Facebookin johtajan Mark Zuckerbergin käytös ja pukeutuminen saa moitteita sijoitusalan asiantuntijoilta.

Zuckerberg saapui maanantaina tapaamaan mahdollisia sijoittajia New Yorkissa huppari päällään.

Wedbush Securitiesin analyytikko Michael Pachter moittii, että Zuckerbergin pukeutuminen viestii siitä, että hän ei ota asioita vakavasti.

- Mark jä hänen hupparinsa. Hän vain näyttää, että häntä ei kiinnosta. Mielestäni tämä on merkki keskenkasvuisuudesta. Hänen pitäisi tajuta, että hän on hakemassa sijoittajia kannatusjoukkoihinsa. Markin täytyy osoittaa heille heidän ansaitsemaansa kunnioitusta, sillä heidän rahojaan siinä pyydetään, toteaa Pachter talousuutistoimisto Bloombergin haastattelussa.

Lisäksi Zuckerbergia on kritisoitu myöhästymisistä tärkeistä tapaamisista.

Facebookin tiedottaja kieltäytyy kommentoimasta asiaa.

Samankaltaisuutta Applen Jobsin kanssa

Zuckerberg on hieman samankaltainen kuin teknologiayhtiö Applen edesmennyt ikoninen johtaja Steve Jobs.

Jobs oli omalaatuinen johtaja, joka ei Michael Pachterin mukaan halunnut selitellä tekojaan. Jobsin univormuna toimi musta poolopaita, siniset farkut ja lenkkarit.

Pachterin mukaan Zuckerberg on sopiva esimerkiksi tuotepäälliköksi, mutta yhtiön johtamisesta ja sijoittajien tapaamisesta hän ei ole niinkään varma.

Joissakin tilanteissa Zuckerberg on vaihtanut hupparinsa puvun takkiin ja kauluspaitaan. Tällaisia tilanteita on tapahtunut esimerkiksi silloin, kun hän on tavannut Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa. Tuolloinkin Zuckerbergillä on tosin ollut farkut ja tennarit jalassaan.

Lue myös:

    Uusimmat