Mainos

Facebookin kanta tappamisvideoihin kuohuttaa – jopa omat työntekijät moittivat

Facebook ei aio rajoittaa enää ihmisten tappamista esittävien videoiden levittämistä palveluissaan.

Facebook katsoo, että mikäli videoiden tarkoituksena on tuomita väkivalta, voidaan kyseenalaisiakin sisältöjä julkaista Facebookissa.

Yhteisöpalvelun kanta surmaamisvideoihin kävi ilmi, kun eräs Facebook-käyttäjä ilmoitti BBC:llevideosta, joka palvelussa on julkistettu.

Ilmeisesti Meksikossa kuvatussa videossa naamioitu mies surmaa naisen. Käyttäjä oli pyytänyt Facebookia poistamaan videon, mutta yhtiö kieltäytyi.

– Ihmiset ovat jaelleet kyseistä videota tuomitakseen sen. Jos videota juhlittaisiin tai siinä kehotettaisiin väkivaltaan, suhtautuisimme siihen eri tavalla, kommentoitiin Facebookista BBC:lle.

Yhteisöpalvelun kanta on herättänyt valtavasti kuohuntaa, jopa yhtiön omalla palkkalistalla työskentelevää kaksi turvallisuusneuvonantajaa on arvostellut päätöstä.

Facebookin käytön ikäraja on 13 vuotta. Moni asiantuntija on esittänyt huolensa siitä, miten edellisenkaltaiset väkivaltavideot vaikuttavat nuoriin.

Viime keväänä Facebook kielsi väkivaltaiset videot, koska palvelu sai valtavasti kielteistä palautetta käyttäjiltään. Nyt Facebook on siis kumonnut aiemman kieltonsa. Se kuitenkin harkitsee liittävänsä tulevaisuudessa varoituksia videoihin.

Naisen paljaita rintoja esittävät videot ja kuvat pysyvät Facebookin mukaan jatkossakin pannassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.