Mainos

Facebook-uudistus: Näin selailuhistoriasi leviää automaattisesti

Facebookin uusi ominaisuus jakaa jälleen mielipiteitä.

Yhteisöpalvelussa yleistyy niin sanottu "saumaton jakaminen", jossa käyttäjä houkutellaan jakamaan automaattisesti tietoja omasta verkkoselailustaan tietyissä palveluissa.

Käyttäjä huomaa uudistuksen klikattuaan Facebookissa esimerkiksi uutislinkkiä, jonka seurauksena häntä pyydetäänkin lisäämään tiliinsä uusi sovellus. Jos sovellusta ei asenna, ei pääse sivullekaan.

Linkit leviävät "saumattomasti" muun muassa Independent- ja Guardian-verkkolehdistä, jotka ovat ottaneet ominaisuuden käyttöön ensimmäisten joukossa. Uudistus on jo aiheuttanut kävijäryntäyksiä vanhoihin hittiuutisiin – osittain tosin siksi, että ihmiset ovat luulleet niitä uusiksi.

Facebookia on kritisoitu käyttökokemuksen ja yksityisyyden huonontamisesta: linkkiä klikkaavalla käyttäjällä on kaikki syy olettaa pääsevänsä välittömästi kyseiselle sivulle ilman uusien sovellusten asentamista. Käyttäjä ei myöskään ole taipuvainen tässä yhteydessä sisäistämään, että hänen koko lukuhistoriansa kyseiseltä sivustolta päätyy jatkossa Facebookin käyttöön.

Lisäksi osa sosiaalisen median asiantuntijoista on tyrmännyt uudistuksen sillä perusteella, että se pilaa koko jakamisen idean: parhaat linkit ovat niitä, jotka ihminen on päättänyt jakaa harkitusti omalle valikoidulle piirilleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.