Mainos

Facebook uhattu kaataa ensi viikonloppuna - Anonymous kiistää

Verkkoyhteisö Anonymousin jäseneksi ilmoittautuva henkilö uhkaa kaataa yhteisöpalvelu Facebookin ensi lauantaina. Uhkaaja on lähettänyt YouTubeen videon, jossa hän toteaa Facebookin kaatamisen olevan mahdollista, vaikka siihen kuuluukin 60 000 palvelinta.

Mikä on Anonymous?

Videolla puhuvan henkilön mukaan Anonymousin ja Yhdysvaltain hallituksen välillä on alkanut verkkotaistelu ehdotettujen piraattilakien takia.

Videolla pyydetään kaikkia Anonymous-ryhmän kannattajia osallistumaan verkkoprotestiin, joka alkoi viime viikolla CBS.comin, Warner Brothersin ja FBI:n sivuille tehdyillä hyökkäyksillä.

Teknologiasivusto Cnet toteaa, että uhkausvideolla näyttäisi olevan jonkinlainen Anonymous-yhteys, sillä kyseisellä YouTube-tilillä on useita ryhmittymän lähettämiä videoita.

Toisaalta kyseessä ei ole ensimmäinen vastaavanlainen uhkaus, sillä YouTubeen lähetettiin Anonymousin nimissä viime marraskuussa video, jossa Facebook uhattiin kaataa 5.11.2011. Ja eihän Facebook mihinkään tuolloin kaatunut.

"Uhkaus on pelkkää valetta"

Anonymousin käyttämällä AnonOps -Twittertilillä kritisoidaan, että videolla ei ole mitään tekemistä Anonymousin kanssa ja että Facebook-hyökkäys on pelkkää valetta.

Uhkausvideolla ei myöskään selitetä, miksi juuri Facebook olisi piratismin vastaisen protestin kohteena, sillä sivuston perustaja Mark Zuckerberg on ilmoittanut vastustavansa internetin vapauden rajoittamista.

Facebookista on kerrottu Cnetille, että palvelu on valmis kaikkien tahojen tekemiä hyökkäyksiä vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.