Mainos

Facebook sulki sosiaalisen median itsemurhaohjelman

Yhteisöpalvelu Facebook on poistanut sovelluksen, jonka avulla käyttäjät ovat voineet pelata venäläistä rulettia Facebook-tilinsä kohtalosta.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että Facebookin mukaan kyseinen sovellus rikkoi sen käyttöehtoja.

Social Roulette -pelisovelluksessa yksi kuudesta mahdollisuudesta johti käyttäjän tilitietojen tuhoutumiseen.

Social Rouletten verkkosivuilla todetaan, että kaikki miettivät jossakin vaiheessa käyttäjätilinsä poistamista. Sivuston mukaan peli tarjoaa jännitystä käyttäjän sosiaalisen verkoston kustannuksella sekä mahdollisuuden aloittaa kaiken alusta puhtaalta pöydältä

Sivustolla todetaan, että Social Roulette -sovellus todellakin pystyy tuhoamaan käyttäjän Facebook-tilin.

- Vaikka tilin täydellinen tuhoaminen on erittäin hankalaa, niin me voimme poistaa kaikki päivityksesi, ystäväsi, sovelluksesi, tykkäyksesi, kuvasi ja pelisi ennen kuin poistamme tilisi käytöstä, kommentoidaan sivustolla.

Rulettia pelanneen ja siitä selvinneen käyttäjän aikajanalle tuli puolestaan ilmoitus: "Pelasin juuri Social Roulettea ja selvisin siitä."

"Viihteelliselle tilin tuhoamisohjelmalle oli tilausta"

Tohtori Hanna Krasnova on tutkinut sosiaalisen verkostoitumisen tunnevaikutuksia. Krasnova kertoo BBC:lle, että sosiaalisen median käyttäjien keskuudessa on ollut halua poistua Facebookista ja venäläinen ruletti olisi ollut "hauska tapa tehdä niin".

- Facebookissa käyttäjät altistuvat runsaasti sosiaaliselle informaatiolle, ja tämä saattaa aiheuttaa vihaa, turhautumista ja kateutta, hän toteaa.

Krasnova vertaa sosiaalisia verkostoja myös eräänlaiseksi peliksi.

- Emme tarvitse niitä selviytyäksemme elämässä. Monen käyttäjän mielestä Facebook luo enemmän negatiivisia tunteita kuin positiivisia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.