Facebook-suhteet maailmankartalla, katso hämmentävä kuva!

Miltä näyttää 10 miljoonaa kaverussuhdetta kartalla? Facebookissa harjoittelua suorittanut Paul Butler teki häikäisevän visualisoinnin aiheesta.

Facebookissa harjoittelua suorittanutta Paul Butleria kiinnosti, onko ihmisen maantieteellisellä ja fyysisessä sijainnilla merkitystä kaveruussuhteiden luomiseen, kertoo Digitaltrends.com. Butler halusi ottaa selvää, kuinka valtavasti ihmisillä on kavereita, jotka asuvat kaukana, ehkä jopa toisella puolella maailmaa. Butler otti Facebookin tietokannoista 10 miljoonaa kaveriparia ja teki niiden pohjalta visualisoinnin aiheesta.

Visualisointi 10 miljoonasta Facebook-kaveruudesta, katso korkearesoluutiokuva Digitaltrends.comista.

Jokainen valaistu piste kartalla edustaa yhden ihmisen sijaintia, ja valorihmat yhdistävät kaverit toisiinsa. Eniten valaistuja pisteitä oli Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Butler hämmästyi itsekin työnsä tuloksista.

– Hämmentävintä oli, että viivat eivät edustaneet rannikoita, jokia tai poliittisia rajoja, vaan aitoja ihmissuhteita. Jokainen viiva edusti matkoilla solmittuja ystävyyssuhteita, ulkomailla olevia perheenjäseniä ja vanhoja koulukavereita, jotka elämä on kuljettanut kauas, Butler kirjoitti blogissaan.

– Tämä ei ole vain kaunis kuva, vaan se vahvistaa sen, millainen voima ihmissuhteilla on yli merten ja rajojen, jatkoi Butler sosiaalisten verkostojen hehkutustaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Digitaltrends.com

Kuva: Colourbox

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja