Mainos

Facebook puhuu jo espanjaa

Joukko espanjaa puhuvia Facebook-käyttäjiä on kääntänyt sivuston kokonaan omalle äidinkielelleen. Lähiaikoina päivänvalon näkevät myös saksan- ja ranskankieliset käyttäjäprofiilit.

Nettiyhteisö Facebook on ottanut ensi askeleensa kohti monikielisyyttä.

Supersuosion pikavauhtia saanut yhteisö on lanseerannut espanjankielisen versionsa. El País-sanomalehden mukaan projektiin osallistui noin 1500 espanjaa puhuvaa facebook-käyttäjää, jotka käänsivät koko nettisivuston englannista espanjaksi alle neljässä viikossa.

Virallisesti espanjalaisin tekstein varustettu käyttäjäprofiili avattiin eilen. Tästä lähtien kaikki espanjankielisistä maista sivustoon kirjautuvat uudet jäsenet saavat automaattisesti oletuskielekseen espanjan. Myös vanhat espanjankieliset käyttäjät voivat vaihtaa proofiilinsa äidinkielelleen.

Facebookilla on arviolta 2,8 miljoonaa jäsentä Espanjasta ja Latinalaisesta Amerikasta. Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoo, että nettiyhteisön tavoitteena on aina ollut se, että ihmiset voivat käyttää sitä omalla kielellään.

- Yli 60 Facebookin käyttäjistä tulee Yhdysvaltojen ulkopuolelta ja asuvat maissa, joissa englanti ei ole ykköskieli.

Facebookin espanjalaistuminen onkin vasta alkusoittoa. Myös saksan- ja ranskankielisten Facebook-profiilien avautumista odotetaan lähiviikkoina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.