Mainos

Facebook-profiilit uudistuvat - lisää kuvia ja yhä isompia mainoksia

Facebook on uudistamassa käyttäjiensä profiilisivuja.

Uusi sivu nostaa entistä enemmän esille käyttäjän kuvia, joiden selaamisesta on myös tehty nykyistä vauhdikkaampaa. Samassa yhteydessä tulee tosin myös vähemmän toivottu muutos: käyttäjän sivulla olevat mainokset ovat entistä isompia.

Käyttäjä huomaa todennäköisesti ensimmäisenä sen, että häneen liitetyt kuvat ovat nousseet profiilisivun parhaalle paikalle. Kuvat voi kuitenkin ruksia pois näkyvistä, jolloin ne löytyvät tavalliseen tapaan Kuvat-osiosta.

Uudistuksen myötä kavereista tehtyjä listoja voi jakaa muiden kanssa. Facebookin kaverilistat on viety näin lähemmäksi Twitterin julkisia listoja, joiden avulla ihmiset löytävät helposti tietyistä aihepiireistä kiinnostuneet käyttäjät. Julkisten listojen avulla käyttäjä voi myös korostaa profiilissaan vaikkapa perheenjäseniään.

Ennen uudistusta tehdyt listat säilyvät kuitenkin yksityisinä, ellei käyttäjä erikseen tee niistä julkisia.

Muutokset vaativat vielä käyttäjän hyväksynnän

Uusi profiilisivu jäsentää myös käyttäjän jakamaa harrastus- ja työhistoriaa yhä selkeämmin omiin kategorioihinsa. Facebookin blogissa kannustetaankin jakamaan työhistoriaa esimerkiksi projektien tarkkuudella, mainiten mukana olleet työkaverit.

Profiilisivun uudistukset tulevat toistaiseksi voimaan vasta käyttäjän erillisellä hyväksynnällä. Ainakaan tällä hetkellä palvelusta ei löydy mahdollisuutta palauttaa vanhaa sivua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.